Dimarts, desembre 5, 2023
Algaida

La taxa de residus baixa fins als 50 € a urbà i 35 € a rústic, gràcies al programa de la ITR.

TAXARESIDUSLa taxa de residus que pagaran els veïnats d’Algaida, Pina i Randa baixa fins als 50 i 35 euros, en sòl urbà i sòl rústic respectivament, gràcies al programa d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR) que es començà a aplicar al municipi l’any 2010.

Recentment, el ple de l’Ajuntament d’Algaida va aprovar una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus que preveu l’esmentada baixada de la taxa als habitatges que se sumin al programa voluntari de la ITR. Per això però, tots aquells veïnats que ja hi estaven inscrits, hauran de tornar a adherir-se a la inspecció de residus i ho han de fer abans de dia 28 de febrer. Aquells habitatges que no s’apuntin a l’ITR hauran de pagar la taxa ordinària que és de 240 euros.

Tipus d’habitatge Taxa ordinària Taxa reduïda
Habitatges en sòl rústic    240,00 €        35,00 €
Habitatges en sòl urbà    240,00 €        50,00 €
Habitatge turístic > 3 places (€/plaça)      80,00 €         40,00 €
Habitatge turístic <= 3 places    240,00 €        120,00 €

Tots els veïnats s’han de tornar a adherir al programa a causa de la modificació de l’ordenança

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “des de l’Ajuntament d’Algaida consideram necessari remarcar que la ITR és un programa totalment voluntari que pretén fer justícia amb les famílies que s’esforcen diàriament per separar els residus, que els presenten al carrer correctament i que no fan un mal ús del parc verd ni de les àrees d’aportació dels camins rurals”.

L’any 2010, any en què s’instaurà la ITR, el reciclatge estava fitxat a Algaida en un 17,8 per cent. Aquest percentatge ha anat evolucionant fins a arribar al 56,6 per cent a 2016. En aquest sentit, la batlessa afegeix que “volem donar les gràcies als veïnats i veïnades per la seva implicació amb aquest programa, que ens ha permès reciclar més del 50% dels residus els darrers anys, un objectiu que la normativa fixava per a l’any 2020 i que entre tots ja hem complit”.

Des de l’Ajuntament d’Algaida recorden algunes de les pràctiques a tenir en compte per al correcte reciclatge de residus:

  • L’Ajuntament realitzarà les inspeccions tècniques de residus que siguin necessàries per a comprovar la correcta separació i presentació dels residus al carrer.
  • El dia de recollida de rebuig (dimarts) només es poden treure residus no reciclables.
  • Els residus també s’han de separar correctament en cas d’anar al parc verd o a les àrees d’aportació dels camins rurals en cas de tenir-hi accés.
  • No separar i presentar els residus correctament o no deixar que l’ajuntament faci les inspeccions oportunes, suposaran la pèrdua automàtica del dret a la taxa reduïda.

Els titulars que vulguin adherir-se al programa, han d’entregar la sol·licitud a les oficines municipals de la Casa de la Vila entre dia 22 de gener i dia 28 de febrer (de dilluns a divendres de 8.00h a 14.00h h i el dijous horabaixa de les 16.00h a les 18.00h). Rebran el document a casa i també el poden obtenir al mateix ajuntament i al web http://www.residus.es/algaida a l’apartat PROGRAMA ITR i enviar la sol·licitud d’adhesió a l’adreça electrònica itr@ajalgaida.net .

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d