Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaCulturaCuraReligió

El Santuari de Cura ha acollit aquest cap de setmana el primer congrés lul·lià: “Ramon Llull i el lul·lisme”

fcongreslulEls dies 2 i 3 de març, en el marc de la Sala del Santuari de Cura s’ha celebrat el Primer Congrés Lul·lià “Ramon Llull i el Lul·lisme”, organitzat per la Província Espanyola dels Franciscans de la TOR. Els ponents que han participat han estat el Dr. José Aragües, de la Universitat de Saragossa; Dr. Antoni Bordoy, Dr. Rafael Ramis, Dr. Joan Andreu del Cetem – Isucir; Dr. Xavier Calp, OFM, de la Universitat Antonianum de Roma; Dr. Josep Amengual del Monestir de la Real i el Dr. Lucio Nontol de la TOR i organitzador del Congrés.

Més de 60 persones han pogut escoltar i compartir amb interès unes interessants reflexions sobre la figura històrica i original del Beat Ramon Llull que s’ha proposat com a objectiu de vida la missió de millorar la cultura, la societat, la religió i la política de Mallorca. La seva experiència de fe el va conduir a un canvi de vida i a una intensa vida de pregària i contemplació, orientant l’ésser humà cap a la recerca de la veritat i el bé que es concreten en una actitud respectuosa davant de les opinions dels altres i davant la violència.

Cal destacar la presència de Mons. Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca, tant en la inauguració com en la conclusió, on va lloar l’organització del congrés, “ajudant a mantenir la flama encesa d’un llarg recorregut que ha fet que la figura de Llull fóra reconeguda a nivell mundial”. Un reconeixement que va acompanyat d’aprofundiment i coneixement de la seva immensa obra escrita, objecte d’innombrables estudis i d’una intensa recerca. Va animar també a “convertir la persona i l’obra de Ramon Llull en un referent per a la nostra espiritualitat, que és l’espiritualitat dels senzills, la d’aquells pels quals Jesús dóna gràcies al Pare”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: