Dimecres, desembre 6, 2023
Algaida

El Bou de Son Munar ja promociona les festes de la Vall de Sóller.

El famós toro d’Osborne ha tornat a ser pintat de bell nou. La instal·lació publicitària, des de fa dècades ben visible a la finca de Son Munar al costat de la carretera Palma-Manacor. És habitual que els quintos dels altres pobles “envaeixin” la finca per pintar el bou per anunciar les festes de Sant Bartomeu en competència directe amb el de Rock ‘N Pina. Podeu vereu un bon recull de les pintades al web de l’AFA.

La pintada fa al.lusió al Firó de Sóller d’enguany i per això ha estat pintat de vermell, amb la mitja lluna turca, fent una clara menció a la bandera mora.

El tunejat del toro fironer ha suscitat ja algunes crítiques a través de les xarxes socials solleriques, ja que es considera que aquesta pintada pot convertir-se en un element que estiri més gent cap a la festa que es celebrarà el proper 13 de maig, tal i com informa els companys de saveu.cat. Per la seva banda, els col.lectius de pagesos, pageses i moros s’han desvinculat de la pintada.

Sigui com sigui, el Toro de Son Munar és objecte de constants pintades i de reivindicacions i és a la vegada un dels elements més fotografiat per turistes estrangers.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d