Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

12 persones troben feina durant el maig de 2019

Segons les dades publicades pel SEPE al mes de maig el nombre d’aturats ha baixat en 12 persones . De les 12 persones que van sortir de la llista de l’atur a Algaida va baixar en 8 homes i 4 dones. Així doncs, el nombre total d’aturats és de 153 , dels quals 66 són homes i 87 dones. 

Les persones majors de 45 anys amb 95 aturats són el grup d’edat més afectat per l’atur , seguit dels que es troben entre 25 i 44 anys amb 47 aturats, el grup menys nombrós són els menors de 25 anys amb 11 aturats. 

Per sectors veiem que en el sector serveis és on major nombre d’aturats hi ha al municipi amb 117 persones, seguit de la construcció amb 19 aturats, les persones sense ocupació anterior amb 10 aturats, la indústria amb 4 aturats i per últim l’agricultura amb 3 aturats. 

Les dades són també positives a nivell interanual ja que hi ha 16 persones menys a l’atur quan el mateix mes de fa un any apujava a

I a la resta de les Illes Balears?

Si comparam les dades d’atur del maig amb la resta de les Illes Balears, aquest es va mantenir en nivells molt similars als d’ara fa un any. Amb prop de 39.000 desocupats, l’atur ha davallat en 171 persones  i baixa mig punt percentual, en comparació amb maig del 2018.

La cada vegada més imminent temporada alta, sí que es nota, en canvi, si comparam la xifra d’aturats entre l’abril i el maig. De fet, les Illes encapçalen la major davallada de l’atur mensual de tot Espanya i el sector que més atur ha perdut ha estat el dels serveis. Pel que fa a l’Afiliació a la Seguretat Social, es torna a batre un nou rècord: mai abans hi havia hagut més de 555.000 persones fent feina durant un mes de maig.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: