Francesc Antich podria ser el nou delegat del Govern i Joan Mas podria recollir l’acte de diputat de Més fruit de l’acord de govern

Francesc Antich en una imatge d’arxiu

L’encara senador autonòmic Francesc Antich és l’aposta de la presidenta Armengol per substituir Rosario Sánchez -previsible consellera de Hisenda- a la Delegació del Govern, segons informen diferents mitjans de comunicació.

Aquesta és una de les conseqüències que el senador autonòmic que tenia el PSIB passi a ser ocupat per Miquel Ensenyat, de Més, tota vegada que aquesta nit l’assemblea de MÉS per Mallorca ha acceptatl’acord negociat amb el PSIB i Podem per entrar en el Govern, on assumirien dues conselleries, una secretaria general, a més del senador de designació autonòmica. Serà la segona vegada, després de que ho fos Pere Sampol durant legislatura del segon pacte de progrés.

Antich, que va presidir el Govern en dues legislatures (1999-2003 i 2007-2011) haurà d’esperar, això sí, a que Pedro Sánchez sigui president ja que quan la delegada del Govern a Balears renunciï al seu càrrec per incorporar-se al Govern d’Armengol , el lloc l’ocuparà interinament el secretari general de la Delegació, Ramón Morey. Un executiu en funcions, com ara el de Pedro Sánchez, té limitada la seva capacitat per nomenar càrrecs.

Ahir dijous va presenciar el ple de constitució del Parlament i encara que no va revelar quin seria la seva possible destinació, sí que va deixar clar que no era la seva retirada de la vida política. «La presidenta té per a mi una idea al cap des d’abans de les eleccions», en declaracions al diari Última Hora. No va voler aclarir quin càrrec podria ser i va afegir que és una cosa que ha de concretar Armengol.

Corre la llista de Més

Miquel Ensenyat va ser molt breu aquest dijous respecte de la la possibilitat que sigui el senador autonòmic, tot i que ja es dona per fet. El resultat d’aquesta designació és que Miquel Ensenyat haurà de deixar el seu escó al Parlament i correrà la llista. El podria substituir Joan Mas Tugores ‘Collet’, montuïrer afincat a Algaida i vinculat a la Unió de Pageso, que anava en la posició número 5 en la candidatura de Més per Mallorca al Parlament de les Illes Balears.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.