Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaCastellitxCulturaPinaRanda

Aquests són els guardonats en els Premis castellitx de l’any 2020

Com a conseqüència de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19, el procés de valoració de les obres participants, la reunió dels diversos jurats i l’acte de lliurament dels Premis Castellitx 2020 quedaren ajornats. Tradicionalment els Premis s’han atorgat sempre al voltant de les festes de Pasqua.

Tot d’una que ha estat possible, ateses les circumstàncies, des de l’Ajuntament d’Algaida s’ha reprès la celebració dels Premis Castellitx amb la valoració per part dels jurats dels treballs presentats.

A la portada en paper de la nostra revista el mes de juliol celebram que entre els guanyadors de les modalitats literàries del Certamen de Castellitx d’enguany hi ha dos algaidins: en Joan Martorell en la modalitat de narrativa curta i en Joan Janer modalitat de glosat. Us convidam a que llegiu les dues entrevistes que els hi hem fet.

La resta de premiats són els següents:

XLIV Premi de Poesia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 34 titulat De sobte, la tardor de Joan Armengol i Puig, de Solsona, Lleida.

XLIV Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 143 titulat La feresta història d’en Pere Pur, de Joan Martorell Trobat, d’Algaida.

XLII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 137 titulat Rèquiem en lluna plena de Joan Janer Rosselló, d’Algaida.

XXV Premi d’Investigació: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 142 titulat El músic Francesc Solivelles Verdera (Randa 1840-Ciutat de Mallorca 1914), de Joan Círia Maimó, de Felanitx.

XIX Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Projecció multilineal de Jaume Gaviño Morey, de Palma.

XII Premi de Pintura: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Marina de Josep Plaja López, de Begur, Baix Empordà.

VIII Premi Juvenil de Narrativa Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 123 titulat El perfum de la mort de Leila Echerifi Peñuela, de Rubí, Barcelona.

I Premi de Curtmetratges en català: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 3 titulat Woody&Woody dirigit per Jaume Carrió Artigues, de Palma.

I Premi de Guió de Curtmetratge en català: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 63 titulat El gran final de Ramon Pros Cervera, de Barcelona.

El VII Premi Musical. Composicions per a conjunt coral ha estat declarat desert.

Per altra banda, la cerimònia de lliurament dels guardons s’ha suspesa. Des de l’organització es faran arribar els guardons a les persones premiades.

Les obres guardonades en l’àmbit literari seran publicades a la Col·lecció Binària, edicions digitals de l’Ajuntament d’Algaida, accessible des de la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida http://www.ajalgaida.net.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

Àmbit Literari i d’Investigació:

 • Pere Fullana Puigserver
 • Gabriel Janer Manila
 • Ricard Martínez Pinyol
 • Miquel Serra Roig

Àmbit de Fotografia

 • Joan Capellà Galmés
 • Maria Josep Mulet Gutiérrez
 • Agustí Torres Domenge

Àmbit Arts Plàstiques:

 • Lluís Maraver Moreno
 • Gabriela Seguí Aguiló
 • Antoni Torres Martorell

Àmbit Musical:

 • Francesc Batle Pons
 • Antoni Mulet Barceló
 • Josep Prohens Julià

Àmbit d’audiovisuals

 • Marga Melià
 • Toni Capellà
 • Agustí Torres Domenge

A l’edició de 2020 s’hi ha presentat un total de 179 obres, distribuïdes en les següents modalitats dels àmbits literari, investigació, fotografia, arts plàstiques, musical i audiovisual.

CategoriaNúm.
Poesia42
Glosat6
Narrativa69
Investigació1
Fotografia19
Juvenil2
Musical2
Pintura14
Guió14
Curtmetratge6
Fora concurs4
Total178

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: