Divendres, desembre 1, 2023
Algaida

Biel Majoral rep el REconeixement de Mèrits 2020 per la seva aportació a l’ensenyament i difusió del català.

Foto: Ajuntament de Manacor

El Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí ha decidit atorgar el passat dijous el Reconeixement de Mèrits 2020 al músic, filòleg i activista algaidí Biel Majoral per la seva aportació a l’ensenyament i difusió de la llengua i cultura catalanes.

L’acte estava previst, en un primer moment, per a l’11 de juny, però la situació sanitària va fer necessari postposar-lo, com va recordat la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló.

L’Escola Municipal de Mallorquí, des de l’any 1976 en què fou premiat Francesc de Borja Moll, atorga cada any el Reconeixement de Mèrits a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural.

Tot i l’aforament limitat de públic que les actuals circumstàncies sanitàries imposen, l’Auditori de Manacor va congregar dijous a la nit a un nombre important de persones que no es volgueren perdre l’acte.

Biel Majoral va rebre el guardó de mans del batle de Manacor, Miquel Oliver, qui va recordar que Biel Majoral “s’ha distinguit més enllà de la trajectòria professional”, ha destacat, segons el batle, «per un compromís artístic i polític i per una constant defensa de la llengua, del país, de les capes més desafavorides i de qualsevol causa justa.» Molt nacional», i és que «ha sabut posar lletra i música a la nostra identitat. Ha sabut provocar que la nostra consciència com a poble creixi i es reafirmi», va assegurar el batle en el seu discurs.

El guardonat, després d’unes paraules d’agraïment, va interpretar un recull de temes. L’acompanyaven els músics Delfí Mulet a la guitarra, Miquel Brunet al piano, Biel Oliver Torres al clarinet i Catalina Obrador a l’oboè. La padrina del guardonat, la glosadora Maribel Servera, també va acompanyar amb la seva glosa la música de Majoral. L’acte del Reconeixement de Mèrits 2020 va comptar enguany amb una posada en escena renovada, sota la direcció de Joan Toni Sunyer. La mestra Neus Barceló Mascaró obrí l’esdeveniment i feu una breu presentació. Intercalant els discursos, la projecció de diferents vídeos amb la participació de personatges coneguts que resaltaren la figura de Majoral.

Biel Majoral ha rebut en els darrers anys ha rebut nombrosos reconeixements, entre els quals, la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya l’any 2019. Ens sumam a l’enhorabona pel reconeixement ben merescut.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: