Francesc Antich serà el nou president de l’Autoritat Portuària

L’expresident del Govern Francesc Antich serà el nou president de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) en substitució de Joan Gual de Torrella. Segons ha confirmat l’ARA Balears, dilluns el Consell de Govern n’aprovarà el nomenament, que després haurà de ser ratificat pel Ministeri de Transports i Mobilitat.

D’aquesta manera, Antich, que va ser president de l’Executiu entre els anys 1999 i 2003 i entre el 2007 i el 2011, agafarà el relleu de Gual de Torrella al capdavant de l’APB. Gual de Torrella va ser detingut el 24 de juliol per la implicació en un presumpte cas de corrupció en aquesta entitat. El Govern d’Armengol va decidir apartar el ja expresident de l’APB de les seves funcions després que Gual de Torrella posàs el càrrec a disposició del Govern i l’Executiu acceptàs aquesta disposició.

Antich va haver de cedir el seu lloc de senador autonòmic designat pel Parlament en favor de Més per Mallorca per poder formalitzar el Pacte d’Esquerres a 2019. Després, Armengol el va nomenar delegat de GOIB a Madrid, un càrrec al qual Antich va renunciar al no tenir pràcticament competències que exercir, tot al•legant motius personals. Ara li tocarà dirigir una de les institucions potents i més ben remunerades, però també haurà d’emprendre a l’APB canvis importants per fer front als problemes que va provocar la sortida del seu antecessor Gual de Torrella i la investigació judicial que pesa sobre l’Autoritat Portuària pel presumpte cas de corrupció.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.