Dimecres, desembre 6, 2023
Algaida

Algaida celebra la 14a Mostra gastronòmica amb la participació de vuit restaurants i dues bodegues.

Foto: Ajuntament d’Algaida

Els restaurants, les bodegues i l’Ajuntament d’Algaida organitzen enguany la 14a edició de la Mostra Gastronòmica d’Algaida com un repte davant la difícil situació causada per la Covid-19. Per això, afronten aquesta edició amb més empenta i il·lusió que mai amb el que es pot considerar un èxit de participació, ja que fins a vuit restaurants s’han sumat a la celebració de la mostra durant 10 dies, entre divendres dia 23 d’octubre i dia 1 de novembre.

Els restaurants participants que ofereixen els seus menús elaborats especialment per aquesta mostra són: Can Sant, Celler de Randa, Es 4 Vents, S’Hostal d’Algaida, Pizzeria Pepe Nero, S’Espiga, Sa Talaieta i Santuari de Cura. Els seus plats es podran tastar amb els vins de Can Majoral i Oliver Moragues.

Els visitants tenen múltiples opcions i varietats de menús en gastronomia de caràcter tradicional o de nova creació.

Per tal de fer més atractiva la mostra, en el decurs de la mateixa se sortejaran vuit sopars en els restaurants participants. Cal destacar que és imprescindible reservar taula.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, ha apuntat en el decurs de l’acte de presentació que “la mostra s’acosta a la majoria d’edat i amb el pas dels anys s’ha anat adaptant als temps i als clients i jo crec que enguany més que mai té un significat molt important a causa de la pandèmia i enguany més que mai hem de donar suport als restaurants i a les dues bodegues que també s’han vist afectades per la crisi”.

Per la seva banda, la regidora de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Fullana, explica que “quan es fa un programa gastronòmic com el que presentam en una mostra que s’ha fet durant 14 anys, és que darrere hi ha molta feina, una bona tradició i molt d’èxit dels restaurants i també de les persones que gaudeixen de la cuina del municipi. Algaida té una tradició de cuina molt arrelada des de fa moltíssimes dècades… qui no coneix els restaurants de la carretera de Manacor? Gràcies a aquest sector moltes famílies i moltes dones han pogut tenir feina i hi ha negocis que duen ja moltes generacions al capdavant dels negocis”.

Fullana fa una convidada “a la gent que ja coneix els restaurants d’Algaida i també als que encara no ens han visitat d’arreu de tota l’illa que venguin a tastar els nostres plats perquè segur que els gaudiran. Trobaran plats de cuina tradicional mallorquina i també cuina de nova creació. Tot plegat ben regat amb els excepcionals vins de les nostres bodegues. Des de l’Ajuntament continuam apostant per la mostra ara més que mai i pensam que la riquesa gastronòmica del nostre municipi queda ben reflectida en la varietat i la qualitat dels menús que ofereixen els restaurants”, conclou Fullana.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d