Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRanda

El Govern de les Illes Balears endureix les mesures: bars tancats a les 18 h. i els centres comercials a les 20 hores.

Havia de ser demà dilluns, però finalment s’ha anunciat avui diumenge 27 de desembre. I és que les dades no són bones.

L’enduriment de les restriccions per tallar l’escalada de casos covid a Mallorca afectarà novament a la restauració. A partir d’ara bars i restaurants hauran de tancar diàriament a les 18 hores. Per la seva banda, les grans superfícies també tindran un nou límit horari, havent d’avançar el seu tancament fins a les 20 hores. Els festius i els caps de setmana (inclosos els dissabtes) també romandran tancats.

Des del passat 17 de desembre, els bars i restaurants només poden atendre els clients a l’exterior, tenint prohibit l’ús de les taules interiors i les barres. Així mateix, des de l’entrada de Mallorca en el nivell 4 d’alerta sanitària, han de tancar les terrasses a les sis de la tarda els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, podent-ho fer a les 22 hores la resta de dies. Per recomanació de comitè d’experts que assessora la conselleria de Salut, el Govern ha decidit que a partir de dimarts vinent hauran de tancar al públic a les sis de l’horabaixa cada dia. De la mateixa manera, en comprovar que la reducció dels aforaments que apliquen actualment els centres comercials no frena les aglomeracions de clients en els carrers i l’interior d’espais tancats, també s’ha acordat reduir l’aforament dels aparcaments de les grans superfícies comercials al 50%. Així mateix, l’Executiu recomana que les visites els centres comercials es facin de forma individual o de dos en dos.

La recomanació de la presidenta és que els residents de Mallorca “siguin a casa seva a partir de les 20:00 h, per això avancem els tancaments”. Queden exclosos d’aquesta nova mesura els comerços dedicats a activitats essencials, com per exemple, els d’alimentació, begudes, productes higiènics i farmàcia, entre altres.

Tal com s’esperava la presidenta Armengol ha anunciat que la Nit de Cap d’any i el dia d’Any nou, es mantindrà el toc de queda a les 22:00 h a Mallorca, i la limitació en les reunions continuarà igual: només podran ser de sis persones de dos grups de convivència diferents.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: