Dilluns, desembre 4, 2023
Algaida

L’ajuntament d’Algaida ajuda amb 1000 euros els negocis i serveis que han hagut de tancar a causa de la Pandèmia

L’Ajuntament d’Algaida donarà una subvenció de 1.000 € a cada negoci o servei que s’ha vist obligat a tancar les portes a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La convocatòria ha estat publicada avui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i les empreses que la vulguin reclamar tenen de termini fins dijous dia 25 de febrer per presentar la instància.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “en el pressupost de 2021 posàrem 40.000 euros per ajudar a les empreses d’Algaida i de moment en destinam 30.000 per a aquelles que s’hagin vist obligades a tancar les portes des del 14 de març de l’any 2020 fins al dia d’avui, dia 11 de febrer de 2021”. Mulet especifica que aquestes ajudes “van destinades bàsicament a bars, restaurants i gimnasos que han hagut de tancar de forma obligada per les mesures de prevenció i control sanitari”.

“Hem de tenir ben present que Algaida destaca pel sector de la restauració i que la nostra gastronomia i els nostres restaurants són reconeguts arreu de l’illa i més enllà de les nostres fronteres i són un dels principals motors de l’economia local”, afegeix la batlessa.

Mulet explica que “des que començà la pandèmia, l’Ajuntament d’Algaida ha dut a terme múltiples campanyes de promoció i foment de les petites i mitjanes empreses de tots els sectors i tenim moltes iniciatives en marxa que s’aniran sumant a aquesta convocatòria d’ajudes directes per a les empreses que s’han vist obligades a tancar”.

Així, la finalitat d’aquesta convocatòria té com a prioritat absoluta en matèria econòmica protegir, preservar i donar suport al teixit productiu i social per minimitzar l’impacte i aconseguir que, ja finalitzada l’alarma sanitària, es produeixi al més aviat possible una normalització en l’activitat econòmica local.

Les persones beneficiàries podran optar a aquesta línia d’ajuda, que subvencionarà les despeses següents:

  1. Despeses en concepte d’arrendament del local comercial.
  2. Despeses corrents destinades al desenvolupament, millora o manteniment de l’activitat:
  • Assegurances vinculades a l’activitat empresarial.
  • Llicències d’ús d’eines i/o aplicacions informàtiques per a l’impuls i desenvolupament del teletreball o el comerç electrònic.
  • Disseny web de pàgina destinada a la promoció comercial i/o venda de productes, despeses de domini, actualització, manteniment i revisió d’aquesta Web, així com actualització de la presència de l’empresa en xarxes socials i plataformes de comerç electrònic.
  • Combustible i despeses de manteniment de vehicles: despeses ocasionades per la compra de combustibles per a la realització de l’activitat econòmica donada d’alta en l’Epígraf 721.2. Els serveis de manteniment de vehicles han d’estar realitzats per tallers autoritzats.
  • Subministraments d’energia elèctrica, aigua i comunicacions (Internet, telèfon, etc.) vinculats al local comercial on es desenvolupi l’activitat.
  • Préstecs hipotecaris d’immobles vinculats a l’activitat empresarial: imports pagats a entitats bancàries per a l’adquisició d’un local on s’exerceixi l’activitat principal.
  • Rènting de maquinària o vehicles.

Aquestes ajudes de l’Ajuntament d’Algaida seran complementades pel fons mixt entre l’administració local, el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears que aportaran 40.000 € més cadascun que faran un total de 120.000 € per poder seguir ajudant al teixit empresarial del municipi.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: