Algaida queda fora del servei de busos a l’aeroport a causa de les concessions (actualizada)

Actualització i ampliació de la notícia (27/04/2017, 17:00)

A consultes fetes per aquest digital, hem sabut que a Algaida no ha perdut cap servei perquè tot i tractar-se d’una nova concessió a cost a assumir per les empreses concessionàries, s’ha de tenir present que l’exclusiva de les aturades a Algaida la té l’empresa Autocares J.Caldentey S.L. L’empresa concessionària de la línia A42: Cala Bona – Cala Millor – Aeroport és a BusRED (format per les empresa Rutas Cala Ratjada S.L. i Autocares Manacor S.L), i per tant no pot fer aturades a Algaida per dur passatgers fins a Palma. No es descarta que aquesta situació canvii amb el nou Pla Insular de Transport per carreteres de Mallorca que es posarà en marxa el 2018.

El nou servei de busos interurbans que connecta l’aeroport de Palma amb diferents municipis de l’illa començarà a rodar el proper dimecres dia 3 de maig. El servei rebrà el nom d’Aerotib.

mapa_aerotibLa posada en marxa de les línies de l’Aerotib serà escalonada, començant el servei amb les línies a Peguera i Magaluf i les que uniran l’aeroport amb la zona de Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia.

El calendari de posada en marxa de les línies és el següent:

  • A11: Peguera – Magaluf – Aeroport (inici 3 de maig)
  • A32: Can Picafort – Platja de Muro / Alcúdia – Aeroport (inici 3 de maig)
  • A42: Cala Bona – Cala Millor – Aeroport (inici 1 de juny)
  • A51: Cala d’Or – s’Arenal de Llucmajor – Aeroport (inici 15 de juny)

Segons informa el Consorci de Transport de les Illes Balears en el seu web, l’objectiu d’aquestes noves línies de transport interurbà és oferir un servei de transport públic de qualitat tant per als turistes que arriben a Son Sant Joan com per als residents i treballadors per tal de facilitar els seus desplaçaments a l’aeroport.

L’ Aerotib respon a la demanda creixent del turista que planifica el seu viatge per Internet i que opta pel transport públic, i, també a la necessitat d’ oferir un servei d’autobús regular fins a l’aeroport als residents, sense transbordaments a Palma.

Es preveu que més de 330.000 usuaris utilitzin les noves línies durant aquesta temporada d’estiu. Les línies Aerotib seguiran operatives durant l’hivern, i ajustaran els horaris i els itineraris en funció de l’evolució que hagi tingut el servei durant el període de maig a octubre. El servei Aerotib està plenament integrat dins la xarxa de transport regular del TIB a Mallorca. Així doncs, els usuaris habituals poden usar la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix i també de l’ús dels abonaments T20 i T40. El preu del bitllet senzill d’aquetes línies oscil·la entre els 5 euros i els 12 euros en funció de la destinació, cosa que no suposa un servei barat.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: