Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEducacióPinaRanda

Tallers amb famílies per a potenciar els vessants educatiu i social de EI Flor de Murta

La regidoria d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Algaida organitza un cicle de tallers amb famílies a l’Escoleta Municipal Flor de Murta per tal d’obrir l’espai de l’escoleta municipal a les famílies i ciutadania en general d’Algaida, Pina i Randa i amb l’objectiu de “potenciar el vessant educatiu i social de l’espai que engloba l’escoleta”, explica la regidora d’Educació, Margalida Garcias.

Així mateix, apunta que “aquests tallers pretenen generar sinergies entre la comunitat educativa i oferir un context per al foment de la convivència i socialització de les famílies i d’aquesta manera contribuïm a afavorir el desenvolupament social del municipi”, apunta Garcias.

Per això, s’han programat quatre tallers per a famílies, tres d’ells adreçats a mares i pares amb els seus fills, i un només per a mares i pares i altres professionals de l’educació o persones interessades en la temàtica.

L’acte de presentació es va dur a terme el passat divendres a la ludoteca del jardí de l’escoleta i consistí en jocs al pati. Estava adreçat a famílies amb infants de 0 a 6 anys, encara que hi poden participar nines i nins i familiars de totes les edats. Aquesta Ludoteca de Jardí desenvolupa espais de joc autònom i no dirigit on els materials parlen per si mateixos. En aquests ambients infants, joves i adults es retroben amb el joc, entre ells i amb ells mateixos des de l’exploració i des de l’experimentació.

Els tallers programats són:

  • Dimarts 9 de maig de 17 a 19 hores. Taller 1: Xerrada per a pares i mares (i per a professionals del món de l’educació i altres persones interessades): «Acompanyament respectuós sense càstigs ni recompenses. Mirant la infància des d’un altre prisma», a càrrec d’Ainhoa Ansoleaga Ayala, pedagoga.
  • Dimecres, 31 de maig de 17 a 18.30 h. Taller 2: Ens acostam a l’arqueologia: pintures rupestres. L’acció anirà a càrrec d’Aldarq – Arqueologia imaginativa. «Amb l’objectiu que els infants coneguin altres formes d’expressar-se, presentem aquest taller de pintures rupestres. Els carbons i els pigments naturals són la base de l’activitat». Organitzat per la regidoria d’Educació i Cultura de l’Ajuntament d’Algaida. A l’escoleta Flor de Murta.
  • Dilluns, 12 de juny de 17 a 19 h. Taller 3: «Canta’m un conte». Canciones para Matilda. “Cantacontes” combinant música i lectura, el resultat és un taller divertit i estimulant per a tota la família. El taller, dirigit a bebès i infants d’entre 0 i 3 anys, s’organitza a través de distintes activitats –com són el cant, el moviment, l’experimentació amb els sons, l’audició, la improvisació, el massatge, etc.– que s’entrellacen una rere l’altra a través d’un fil conductor, un llibre, una història, un conte…, l’encarregat d’unificar la proposta del dia.
  • Dissabte, dia 17 de juny, a les 11 h. Taller 4: Coneguem la batucada d’Algaida. Activitat de presentació de la batucada i els seus instruments. Es convidarà als infants que en tenguin, i vulguin, duguin el seu tambor. Es farà una mica de festa de comiat dels tallers, amb berenar i trobada de famílies.

Les inscripcions als tallers es pot fer a partir del 28 d’abril a Flor de Murta. Es podran fer també al registre de l’Ajuntament o a través de l’adreça electrònica aodl@ajalgaida.net.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: