Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaCoronavirusPinaRanda

Els centres de salut recuperaran l’atenció presencial a partir de dilluns dia 17 de maig

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha anunciat avui que a partir de la setmana que ve els ciutadans podran demanar cita prèvia al seu centre de salut per a una atenció presencial sense haver de passar abans per una consulta telefònica.

Imatge d’arxiu del centre de salut d’Algaida

En una roda de premsa la conselleria ha informat que la mesura es començarà a aplicar el 17 de maig amb el retorn a les consultes presencials a l’Atenció Primària amb l’excepció, ha explicat , dels pacients amb patologies respiratòries.

La consellera ha assenyalat que la voluntat del departament que dirigeix és seguir recuperant l’accessibilitat a el servei “el més aviat possible” gràcies al fet que la quarta onada de virus “s’ha pogut contenir”.

Una de les queixes més recorrents dels pacients era precisament la impossibilitat de poder mantenir una consulta presencial amb el seu metge de capçalera.

Aquesta setmana es remetrà als interessats una instrucció per facilitar la implementació. Es pretén que en les agendes de cada facultatiu hagi al menys un 60% de consultes presencials i un 80% a la de les d’infermeria.

D’aquesta manera, a partir de dilluns, si un usuari vol demanar cita en el seu centre de salut tindrà tres vies. La primera és la telemàtica, a través del portal d’pacient, on podrà veure la disponibilitat del seu centre i seleccionar la consulta. Una altra via serà la telefònica, trucant a centre de salut, en aquest cas se li oferirà una consulta per telèfon per si es pot resoldre la seva problemàtica o si ho prefereix ja se l’apuntarà per anar de forma presencial, sense haver d’esperar la trucada prèvia del seu metge o infermera de capçalera. La tercera, que seguirà el mateix procediment, és si l’interessat s’acosta a admissió.
En els tres casos es farà un qüestionari previ per si el pacient té simptomatologia compatible amb la COVID o ha estat contacte estret d’algun malalt. I aquesta serà la primera excepció, aquest tipus d’usuaris sí hauran d’esperar a que se’ls donin indicacions, ja sigui anar a el centre per la consulta de pacients respiratoris o bé se l’atén a domicili.

La idea ara és que no es vagi als centres amb patologies respiratòries o quan no sigui necessari com quan es tracta de fer tràmits burocràtics. I per a aquells que vulguin veure al seu metge o infermera, que deixin de dilatar els tràmits per fer-ho de forma presencial.

La mesura s’aplicarà a el 100% a Menorca i Eivissa, si bé a Mallorca serà progressiu. Divendres passat es va reunir el Consell de Gestió dels coordinadors de centres de salut a la sala d’actes de Son Llàtzer i aquest va ser precisament el primer punt de l’ordre del dia.

La Gerència d’Atenció Primària de Mallorca va demanar que les agendes dels professionals tornin a obrir-se a la població amb un increment de les visites presencials. Es dóna un marge per reelaborar aquestes agendes d’entre el 17 i el 31 de maig, si bé des del IB-Salut prefereixen no concretar dates perquè tot depèn de la idiosincràsia de cada centre.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: