Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

Salut obre les cites per vacunar els infants de 9 a 11 anys partir d’aquest dimecres a través de BITcita.

Photo by CDC on Pexels.com

La campanya de vacunació infantil contra la COVID-19 arrenca aquest dimecres a les Balears. El procés començarà amb els infants d’entre 9 i 11 anys, els pares o tutors dels quals poden demanar cita a partir de les 15 hores d’avui dimarts a través de la pàgina web de BitCita.

La vacunació dels menors es durà a terme a les tardes perquè no interfereixi amb l’horari escolar. A Mallorca, es realitzarà al vacunòdrom de Son Dureta i a les COVID Express d’Inca i Manacor. Els menors hauran d’anar acompanyats del pare, la mare o el tutor legal, que donarà el seu consentiment de forma verbal, segons va indicar la coordinadora Eugènia Carandell.

Així mateix, es prioritzarà la vacunació dels menors amb malalties greus, al marge de l’edat que tinguin. Si bé es vacunarà tots els infants de 5 a 11 anys, la consellera va explicar que es donarà preferència a aquest col·lectiu. Està format per uns 3.500 menors amb malalties consensuades pels pediatres de les Illes, a més de les incloses per part del Ministeri. Aquests imnfants seran citats telefònicament a través dels seus pediatres i seran vacunats als hospitals de Son Espases, Inca, Manacor.

Els menors entre 5 i 12 anys també rebran dues dosis de la vacuna, amb una diferència de vuit setmanes entre totes dues. Carnadell va explicar que s’ha establert aquest període perquè «es toleressin millor els possibles efectes secundaris». En qualsevol cas, va indicar que el grau de protecció és el mateix que en els adults i que arriba al voltant del 75% a partir de la primera dosi. El primer enviament de les vacunes infantils va arribar ahir a les Balears, segons va informar Delegació de Govern. Està compost per 36.000 dosis, de les quals 24.000 són per a Mallorca; 6.000, per a Menorca; i 6.000 més, per a Eivissa i Formentera.

Tercera dosi per als majors de 60 anys

D’altra banda, la consellera de Salut va fer una crida a les persones d’entre 60 i 69 anys perquè es vacunin amb la dosi de reforç com més aviat millor. Aquest col·lectiu pot demanar cita a través de BitCita des de divendres passat i, a fi d’agilitzar la campanya, s’han habilitat els centres de salut per inocular les terceres dosis. «Aquest cap de setmana s’han donat més de 7.200 cites a persones d’aquest grup d’edat», va dir Carandell. Va afegir que la vacuna d’Astrazeneca, que es va inocular a aquest col·lectiu, perd efectivitat davant la variant òmicron, «la presència del qual està augmentant als països del nostre entorn», va admetre. BitCita també està obert per a la segona dosi de menors de 65 anys vacunats amb Janssen, així com per a la de reforç del personal sanitari i sociosanitari. D’aquest darrer grup, gairebé la meitat ja porta la tercera dosi.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: