Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaPinaPla de MallorcaRandaTurisme

La Mancomunitat Pla de Mallorca ha rebut una subvenció de 3 milions d’euros per a la promoció turística

Imatge promocional turística del web plademallorca.net

La Mancomunitat del Pla, que aglutina catorze municipis de la comarca de Mallorca Pla rebrà 2.994.000 euros per a la promoció turística. Es tracta d’un projecte que ha rebut la subvenció estatal de Plans de Sostenibilitat de Destinacions Turístiques convocada pel Ministeri de Turisme del Govern amb els diners procedents dels fons europeus Next Generation.

Però el finançament arribarà per al que es descriu com un projecte ambiciós basat en quatre principis clau: transició verda, eficiència energètica, digitalització i competitivitat.

Joana Maria Pasqual, presidenta de la mancomunitat, destaca que el finançament «és un incentiu molt important». «Vàrem optar per les ajudes europees a través del Consell de Mallorca i amb un projecte ambiciós. Som municipis amb un denominador comú, i crec que podem desenvolupar aquest pla per abordar l’estacionalitat d’una manera que un sol municipi no podria aconseguir. Tenim la comarca del Matarranya a l’Aragó com a punt de referència», afirma Pasqual.

Joan Cifre, el gerent de la mancomunitat, ofereix un referent diferent. “Aquesta inversió podria suposar un punt d’inflexió per a la regió. Creiem que podem aconseguir que els visitants vinguin al Pla i no a un municipi concret. Podríem ser una Toscana mallorquina”, segons les declaracions fetes al diari Última Hora.

L’ajuda ha de servir per promocionar aquests 14 municipis del centre de l’Illa, amb unes característiques similars, com ara una destinació sostenible i diferenciada. D’aquesta manera, es vol impulsar la comarca del Pla com una destinació turística pròpia dins de Mallorca. 

La històrica subvenció que reben aquests 14 municipis reforça els passos realitzats pels respectius ajuntaments. I és que, com assenyala el batle de Montuïri i responsable de la gestió turística de la Mancomunitat Joan Verger, el juny passat cada Consistori va acordar cedir les competències de promoció turística a la Mancomunitat per així «rendibilitzar els recursos i poder oferir una oferta més àmplia com a comunitat». Joan Verger reconeix en declaracions a UH «que l’ajuda de 3 milions no l’esperàvem i haurem de treballar de valent per demostrar com podem ser pioners en turisme sostenible».

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: