Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica del plenari del mes de març

A les 20 hores del dijous 5 de març va tenir lloc la celebració del plenari del mes de març amb l’assistència de tots els regidors i amb l’aprovació de l’acta anterior.

Seguidament es va sotmetre a votació dues mocions. La primera fa referència a una Declaració institucional de l’Ajuntament d’Algaida: “8 de març, dia Internacional de la Dona”.

El segon debat fou la Declaració institucional de l’Ajuntament d’Algaida en suport de les reivindicacions del sector agrari i ramader espanyol.

Ambdues declaracions foren aprovades per assentiment ja que no se voten.

Control i Fiscalització

Pel que fa a l’assabentat dels acords de la Junta de Govern Local adoptats en dates 6 de febrer i 21 de febrer de 2020 i de Assabentat de les resolucions d’Alcaldia adoptades des del darrer Ple extraordinari, Rafel Oliver del PP va demanar sobre:

  • una llista de factures amb data del 2019 relacionades amb els serveis socials, que se facturen a l’Ajuntament i que tenen a veure amb compres a una empresa (que en realitat es referia al Supermercat Pròxim), una sobre el programa de reforç escolar i una altra per un mural facturat al CEIP Rafal Vell, al qual la batlessa va dir que se deu a un error però que es tracta d’un mural fet pels joves al CEIP Pare Bartomeu Pou.
  • També demanà per una factura de 1000 euros que va presentar una empresa amb el concepte Tapa a Tapa. La Regidora de promoció econòmica Margalida Fullana digué que tot i que la factura posa en el concepte de TAPA a Tapa es tracta de tres vídeos promocionals de campanyes fetes i que foren la Mostra gastronòmica, la ruta tapa a tapa i el video de les postals de Nadal.

Informació municipal

La batlessa Maria Antònia Mulet va informar sobre els següents elements:

  • s’ha adjudicat a l’empresa CINESI per 7523 euros (import amb iva) l’elaboració del programa de mobilitat de Pina. Tal i com va fer la mateixa empresa amb el pla de mobilitat d’Algaida faran un diagnosi i després una anàlisi de la situació fent un pla per resoldre la mobilitat a Pina.
  • S’ha aprovat la convocatòria d’una plaça de Policia Local inclosa dins la taxa de reposició per la jubilació de Pedro Oliver. Previsiblament la convocatòria sortirà el proper dissabte.
  • Els policies locals d’Algaida, Pedro Oliver i Bernat Sureda, foren guardonats amb la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc que atorga el Govern de les Illes Balears. L’acte de lliurament dels distintius se celebrà al Teatre la Unió de Son Servera com a part de les activitats pel Dia de les Illes Balears i fou presidit per la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro. La Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc es lliura als membres de la policia local, sigui quina sigui la seva categoria, quan compleixin trenta anys de servei en qualsevol cos de la policia local, en situació de servei actiu o en situació de serveis especials, que hagin tingut una trajectòria professional destacada i que no tinguin expedients disciplinaris en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal.
  • Des de fa unes setmanes, la policia Local ja pot signar per delegació de batlia els pesmisos per què els menors d’edat puguin viatjar a l’estranger, sense necessitat d’haver d’anar a la Guàrdia Civil o la Policia nacional.
  • Aquest cap de setmana hi ha diferents actes del dia de la dona i l’Algaida Events Time.

Precs i Preguntes

Rafel Oliver del PP va demanar sobre els diferents temes següents:

  • novetats sobre l’obertura del carrer de s’estació. La batlessa diu que estan pendents de Telefònica per soterrar el cablejat i que no se pot obrir la rodona.
  • Com està el tema de la construcció del vestidors a les escoles davant les retallades, la batlessa digué que no els han comunicat res i que està previst construir-lo dins el 2021 però que ara fan el projecte.
  • Va recordar de tapar el clot del parquing de sa Serradora. La batlessa digué que ho tenien pendent i de fet havien duit material de l’obra de la placeta.

La reunió va acabar abans de les 20:30 hores.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: