Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaRanda

Troben restes de cranis antics al cementeri de Randa

Segons informen diferents mitjans, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d’Algaida va precintar aquest dimecres el cementiri de Randa després que un infant trobàs restes humanes fora de les làpides, al costat d’un arbre del cementiri. Els dos cranis han estat traslladats a l’Institut Anatòmic Forense per ser estudiats i determinar-ne l’antiguitat si bé les investigacions es poden retrassar davant la manca de personal.

La troballa va tenir lloc dimarts quan un menor que estava amb la seva mare va adonar-se del que va pensar que era una pedra, al costat d’un xiprer. Aquest dimecres, la família va tornar al cementiri i va confirmar que no era una roca, sinó un crani que sobresortia de la terra. Ràpidament es va donar avís a la Policia Local d’Algaida, que va inspeccionar el cementiri.

Després, quan es va confirmar que es tractava de restes humanes fora de les tombes, el cas va passar a mans de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, que va desenterrar les restes i les va enviar al forense, per a fer una anàlisi antropològica. Segons una primera inspecció, els dos cranis portaven allà més de cinquanta anys, però aquesta dada haurà de ser confirmada pels forenses.

Alguns veïnats apunten a què antigament els difunts s’enterraven fora de les tombes i alguns fins i tot sense caixes. Les primeres tombes del cementeri de Randa datarien dels anys trenta del segle passat.

Per la seva banda, els agents inspeccionaren les tombes per si l’aparició d’aquests cranis podrien ser fruit d’un acte vandàlic, però no en trobaren cap indici. En aquest moment, les restes es troben a l’Institut Anatòmic Forense per estudiar-les, esbrinar si els forats al crani son conseqüència d’un tret de bala i determinar-ne l’antiguitat.

Estarem atents a les novetats sobre aquest cas que ha estat objecte de comentaris tan a Randa com a la resta del municipi.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: