Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

Titoieta Ràdio compleix 35 anys amb un programa d’activitats ben complet

L’emissora local d’Algaida, Titoieta Ràdio, celebra enguany 35 anys de vida radiofònica. I fo fa amb un conjunt d’activitats.

El dissabte dia 20 de maig es dura a terme la presentació de la “Guia Musical de Londres”. Editat per Anaya Touring (2021) i prologada pel periodista musical Jesús Ordovás, aquesta guia recorre el Londres de les darreres dècades, recaptant llocs i recordant a artistes i grups llegendaris que van deixar la seva petjada al llarg de tota la ciutat. Tots els llocs d’interès ressenyats en la guia van acompanyats, a més, d’una referència que indica la seva situació en els plànols de la ciutat de Londres. Aquesta guia és una proposta diferent per a endinsar-vos al Londres més musical i descobrir racons carregats d’història, emocionar-nos recordant cançons, grups i modes que, en moltes ocasions, han marcat les nostres vides.

Patricia Godes és periodista especialitzada en cultura popular, tendències i música. Ha treballat en ràdio, televisió i premsa escrita i és autora de diversos llibres, incloent la Guia del Madrid de la Movida, Héroes del Silencio. Guía para fanáticos, adictos y admiradoresGuía Esencial del Soul, Elvis Presley: Rock and RollDandys de los bajos fondosUna Historia del Rock en Madrid, Alaska y Pegamoides. El año en que España se volvió loca y Aviador DRO. Anarquía científica.

Presentarà l’acte l’historiador, investigador, músic i comunicador mallorquí. Tomeu Canyelles Canyelles. Seguidament, hi haurà un refrigeri amb una selecció musical de Digestive (Steve Withers, guitarrista del grup britànic The Fits) ambientada a la seva època a Londres a principis dels anys 80s.

El dissabte 21 de maig a partir de les 19h, tindrà lloc el concert amb els grups:

  • THE DISTANCE: Screamo post-hardcore amb el grup de Palma que acaba de presentar el seu debut discogràfic titulat Prologue.
  • FORNARIS (Menorca): Metal fosc i extrem amb aquestes erissones, espiritistes i distòpiques, que just han publicat un LP titulat Tremoloau eterns mortals.
  • SAÏM: El sòlid power trio del Llevant mallorquí és una de les bandes més en forma actualment gràcies a la seva barreja de post-rock i punk-core que podem escoltar al seu nou disc Fràgil que estan presentant arreu de l’Estat.
  • TRIMONI: Garage i punk rock Primitiu des d’Es Raiguer amb aquest enmascarat power trio.
  • OCCHI DI FARFALLA (Euskadi): Presentació a Mallorca d’Iraun, el quart entregistrament d’aquest grup compromès amb un discurs feminista i un so energètic que beu d’influences diverses com el punk, indie, rock, metal i noise, entre d’altres.
  • SANGRE EN POLVO: Aquest col·lectiu de músics de diferents indrets del món poden presumir de ser una de les poques bandes que practiquen reggae-dub en directe, amb tot el respecte cap al gènere, però també incorporant un to d’irreverència que els fa únics.

Les dues activitats es duran a terme al Casal Pere Capellà d’Algaida i seran amb entrada gratuïta.

35 anys de compromís amb la llengua i la cultura a Algaida

La història de Titoieta començà fa tot just dues dècades, quan un grup de joves algaidins decidí fundar, en una casa vella del poble i amb els mitjans molt rudimentaris, el que avui és una ràdio del tot consolidada. D’aquests joves que començaren el projecte encara en queden uns quants a l’equip. Durant molt de temps, es finançaren amb els doblers que en treien de la venda de les camisetes que Jaume Falconer els dissenyava. Avui, compten amb la subvenció de l’Ajuntament i s’allotgen al casal Pere Capellà.

Començà a funcionar el mes de maig de 1987, en un principi com a emissora lliure, encara que molt aviat es vinculà a l’Ajuntament. És gestionada per una associació cultural sense ànims de lucre que fa ús de la freqüència municipal mitjançant un conveni amb consistori. Aquesta freqüència fou sol·licitada en el seu moment per la totalitat del plenari de l’Ajuntament d’Algaida. L’any 2004 es va obtenir la legalització definitiva.

La ràdio municipal es defineix com una emissora pública d’àmbit local, sense distinció d’ideologia o procedència social, i pretén, entre altres objectius, l’impuls de la normalització lingüística de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, i la promoció de la dinamització cultural del municipi d’Algaida.

Actualment, manté una programació estable durant el cap de setmana. Cal remarcar que totes les persones que hi participen realitzen les seves funcions de forma totalment desinteressada. Des dels seus inicis, l’emissora no emet publicitat comercial. La programació de Titoieta Ràdio inclou, també, espais de difusió cultural i altres programes específicament musicals.

I que per molts d’anys pugui continuar acostant-nos bona música en català, entrevistes interessants i informació de proximitat.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: