Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaPla de Mallorca

La Mancomunitat del Pla impulsa la formació per al Treball

Foto: Mancomunitat del Pla

La Taula de Formació, ocupació i empresa es va reunir ahir dia 2 de juny, per tercera vegada, convocada per la Mancomunitat del Pla de Mallorca. Aquesta és una plataforma de participació que aglutina més de 20 entitats per impulsar la formació per al treball en el Pla de Mallorca. Hi són presents diferents administracions públiques, el teixit empresarial, el sector acadèmic, els agents econòmics i socials, entre d’altres.

La presidenta de la Mancomunitat, Joana Maria Pascual, en el transcurs de les paraules de benvinguda als participants afirmà que “la formació és un instrument necessari per fer del Pla de Mallorca una terra d’oportunitats i la volem impulsar a totes les etapes de la vida”.

Els Agents d’ocupació i desenvolupament local de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Pedro Bergas i Catalina Mir, asseguren que “les persones aturades del Pla de Mallorca solen tenir perfils formatius que acaben a la primària o a la primera secundària, la qual cosa fa molt necessari establir eixos d’actuació per incidir sobre aquesta situació actual”.

Les entitats que formen part de la taula volen una oferta formativa de qualitat, facilitar l’adequació entre formació oferida i la demanda del teixit empresarial; gestionar instruments per difondre l’oferta formativa, fomentar i prestigiar la formació professional i els certificats de professionalitat; impulsar i dinamitzar accions conjuntes específiques en temes d’interès compartit, etc.

Llúcia Llompart, Orientadora Laboral de la Mancomunitat Pla de Mallorca, exposa que “hi ha perfils de difícil cobertura com per exemple en categories d’oficial primera o en oficis de llanterner, electricista, cuiner, etc”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: