25 abril, 2024
AlgaidaCulturaPinaRanda

Crònica del cap de setmana d’arts plàstiques Algaid’Art 2022

L’Algaid’Art, la festa de les arts plàstiques i la cultura del municipi va tenir lloc el cap de setmana del dissabte 10 de setembre a l’horabaixa fins al matí de l’11 de setembre. Ha comptat amb 15 espais expositius ubicats en diferents espais públics i particulars del nucli urbà del municipi. Enguany els artistes han elegit el color groc i el raïm com a protagonistes.

Dels 15 espais, cal destacar la participació de l’Escoleta Municipal Flor de Murta amb el seu “Mural Composició de petits grans mons”, dels artistes Pato Conde i Tià Urrea.

Asa plaça hi trobaren la participació de la gent gran d’Algaida que torna a participar amb “Teixim el nostre poble”. Amb la participació de Catalina Amengual, Catalina Bibiloni, Catalina Blascos, Jerònia Canyelles, Isabel Espinosa, Micaela Garcias, Pilar López, Catalina Moragues, Antònia Oliver, Francisca Maria Oliver, Antònia Pou, Maria Rafael, Catalina Trobat i Francisca Vich. Totes elles coordinades per na Margalida Trobat. Així mateix, el Centre de Dia presenta la mostra “Mirades Calidoscòpiques” al pati de Can Bosso.

A la rectoria hi trobam les obres de Rafel Llaneras Ramon (dibuix i aquarel·la), Antònia Planas Mulet (pintura), Moisés Rangel (pintura digital), Pilar Salas Barceló, Guiem Josep Gelabert Vanrell (pintura), José Ferrera Borrero (pintura); Ramon Urrea de Egea (Cadires Reciclades) i al pati i per darrera vegada el projecte artístic “Les Treballadores”. Les famoses formigues pintades per diferents articles. Eren 50 i ara són més de 100.

A la Casa de la Vila s’hi pogué veure l’Exposició i venda d’obra gràfica solidària a benefici de Ciudad Antigua, Fundació Vicente Ferrer, Caputxins de Palma i Projecte Home. Més de 30 artistes al servei de la solidaritat. A Pati l’art i pedra de Biel Ramis. Al primer pis, es podia veure la Mostra col·lectiva: En extinció. Més de 50 artistes de les Illes Balears, mediterranis i gallecs fan una obra per conscienciar de la importància de no rompre l’equilibri i evitar la desaparició d’espècies. I a la sala de plens, l’Exposició de pintura de Catalina Fiol, Coloma Fullana, Susana Molina, Juana Roig, Maria Rosa Serrat i Margalida Tomàs.

Al carrer del Rei l’Exposició de Laura Miralles Capellà. A l’espai V5 Arquitectes: la mostra Dels hòmens de Francesc Ramis i la Col·lecció Solo Plata de Pepa Bonnín. A Can Ferrer l’exposició d’Els colors del més enllà a càrrec de Filip Tulak i Tià Urrea.

A Cas Peixet-Borràs, trobarem les pintures de Torres Canet i de Jana Válková (cera calenta). A la seva portassa hi tenien exposada obra els artistes Ana Contreras Aixemeno i Guillem Servera Pont.

Espai Colomer 15 de l’Assoc. Cultura Gastronòmica, hi exposava Dolors Martí (pintura). A la Portassa ubicada al C/ de Sant Joan, 9, hi havia l’Exposició: De dins a fora, de Maria Antònia Gomila Fullana i Antonio Herreros Bermúdez. Mayte Bayon tornava a obrir la seva casa-taller al C/ del Pare Bartomeu Pou, 26, per mostrar-hi la seva pintura.

A Can Sant Cafè, Sylvia Baker de Perkal, hi feia una exposició de Toros. I al World Light Decoració, hi exposava Daniel Setticasi (qui feu una pintura en directe) i Espacio Creativo Magdalena amb una col·lecció de tortades.


Els més joves tingueren el seu espai a saPeixateria. Espai d’art. S’hi pogueren veure obres de Harriet Eckersley Estenssoro, Pere Antoni Mulet Miralles, Magda Puigserver Danti, Pilar Salas Barceló i Núria Sastre Llinàs.

Dins el conjunt d’activitats no hi podria faltar la música que es va poder gaudir a diferents espais públics d’Algaida. Així a davant sa Peixateria es va poder fruir del concert a càrrec del cantautor David Cabot. Més tard hi hagué el concert a càrrec d’Àngela Urrea i Miquel Àngel Julià. A la placeta de l’església. I a partir de les 22 hores, quan ja no feia tanta calor, i molta gent sopava a sa plaça, es va poder escolar Smold Band – Sinèrgia – Coral Encantam. El diumenge matí hi hagué Teatre amb els actors Guillem I Dani i la seva guitarra endinsaren els menuts en Un món de rondalles.

Aquest any la mostra d’arts plàstiques algaidina ha estat sensiblement més petita que anys anteriors i la gent va optar per sortir més tard a veure les peces d’art dels nostres artistes. I és que el temps va acompanyar perquè finalment no va ploure, però la calor no va donar treva fins ben entrat l’horabaixa de tard, quasi el vespre.

Nota de redacció: Hem intentat fotografiar tots els artistes i/o les seves obres. Si algun artista no s’hi ha vist reflectit volem deixar constància que no ha estat per voluntat de deixar-lo fora i el convidam que ens faci arribar unes fotografies i amb molt de gust l’afegirem a aquesta crònica.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint