Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaEconomiaPinaRandaTreball

Conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria de comerç per fomentar el teixit comercial

L’Ajuntament d’Algaida i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, han signat un conveni de col·laboració per tal de “fomentar la millora del teixit comercial del municipi i la competitivitat dels seus comerços”.

El Govern balear destina a tots els municipis una partida de 325.000 euros per impulsar polítiques que potenciïn i impulsin els comerços dels pobles i l’Ajuntament d’Algaida optarà a una part d’aquesta ajuda.

firairesEntre les actuacions que potencialment es poden dur a terme hi ha la reforma, modernització i adequació dels mercats com també dotar-los d’equipacions i instal·lacions. Així mateix, amb aquestes ajudes també es poden adequar àrees específiques per exercir la venda ambulant, permanent o ocasional per tal de millorar i facilitar aquesta activitat. Així mateix també es pot millorar i embellir les zones comercials amb nou mobiliari urbà i de senyalització de les zones comercials i el seu accés.

Aquest conveni amb el Govern balear és una passa més que fa l’Ajuntament d’Algaida per a promocionar i potenciar el teixit comercial local. Fa uns mesos es va posar en marxa un pla de millora a llarg termini que implicà als empresaris i comerciants per tal de fer una diagnosi de necessitats i aportar noves idees i iniciatives per posar en marxa.

Així mateix, des de fa anys l’Associació de Comerç i Empresa, du a terme les campanyes de Nadal, Primavera i Tardor per tal de promocionar les compres al comerç local.

També dins 2016, es va posar en marxa el registre de locals comercials o oficines del municipi que estiguin en règim de lloguer. D’aquesta manera, sempre que una persona emprenedora, empresa o entitat interessada en llogar un local comercial o oficina per obrir o traslladar-hi qualsevol activitat, pot adreçar-se a l’Ajuntament d’Algaida, consultar l’esmentat registre, informar-se de quins espais hi ha disponibles i posar-se en contacte amb els propietaris.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d