Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCulturaPinaRanda

El divendres 16 i el dissabte 17 de desembre, temps per a les II Jornades d’Estudis Locals d’Algaida. Activitat oberta a tothom.

Clicau sobre la imatge per accedir al guió

Divendres 16 i dissabte 17 de desembre tendran lloc a l’auditori del casal Pere Capellà les II Jornades d’Estudis Locals del Municipi d’Algaida sota el títol “La Segona República a Algaida, Pina i Randa”.

La ponència inaugural anirà a càrrec de David Ginard Féron amb el títol “La Segona República: projecte democràtic i espais de transgressió”. David Ginard Féron és professor titular de la Universitat de les Illes Balears. La recerca que duu a terme se centra en l’estudi del moviment obrer, la repressió política durant la Guerra Civil, l’exili, la resistència antifranquista, el moviment de dones contra els feixismes, l’economia i societat de postguerra i la historiografia i la cultura militant del comunisme espanyol. És autor d’una vintena llibres, ha coordinat volums col·lectius i participat en revistes d’investigació i, des del 1996, dirigeix «Quaderns d’Història Contemporània de les Balears».

Les II Jornades s’organitzaran en dues sessions: Divendres dia 16 a l’horabaixa i dissabte 17 al matí durant les quals s’exposaran públicament la ponència inicial i les comunicacions que s’han presentat.

Les Jornades estan obertes a tothom. Tothom que hi estigui interessat hi pot assistir com a públic i gaudir de les intervencions dels investigadors.

La Comissió Científica està formada per: Miquel Àngel Capellà Galmés, Pere Fullana Puigserver, Catalina Maria Martorell Fullana i Rafel Puigserver Pou. Les II Jornades han estat organitzades per l’Ajuntament d’Algaida i amb el suport del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: