Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaPinaRanda

Algaida és un dels tres municipis de Mallorca que tendrà wifi gratis pagat per la UE.

Algaida juntament amb Andratx i Marratxí és un dels tres únics municipis de les Illes Balears que han aconseguit una subvenció per implantar connectivitat Wi-Fi gratuïta en els seus espais públics.

Així el nostre municipi és un dels dels 224 ajuntaments espanyols que s’han beneficiat del primer paquet d’ajudes, a raó de 15.000 euros per ajuntament, de la iniciativa europea WIFI4EU, que estableix l’obligatorietat, el 2020, que els espais públics disposin de wifi gratuït de qualitat.

En la primera fase, WiFi4EU ha concedit ajudes a un total de 2.800 ajuntaments (42 milions d’euros), aproximadament una tercera part del total, 120 milions d’euros i 8.000 municipis de tots els estats membres, i de Noruega i Islàndia. L’objectiu és que qualsevol espai públic: museus, places, hospitals, dependències oficials … ofereixi wifi de qualitat i gratuït.

En paral·lel, el 2020 i d’acord amb els objectius de l’Agenda Digital, tots els europeus, visquin on visquin, han de tenir accés a Internet de qualitat -un mínim de 30Mb- i, el 50 per cent de la població, accés a internet amb un ample de banda superior a 100 MB.

A la primera convocatòria es van presentar més de 13.000 sol·licituds i els ajuntaments adjudicataris s’hauran de comprometre a mantenir aquests punts en funcionament durant un mínim de tres anys, a garantir la seva connexió a la major velocitat que estigui disponible ja que aquesta velocitat sigui sempre superior als 30 megues .

L’accés a aquesta convocatòria posarà en marxa una de les iniciatives que s’aprovaren en els pressupostos participatius de l’any 2017 com la de tenir una xarxa wifi gratuïta a plaça però amb major potència i qualitat.

El projecte WiFi4EU constituirà una xarxa única a nivell europeu d’ús senzill per als ciutadans, de manera que puguin connectar-se a ella en qualsevol país en què trobin una zona habilitada WIFI4EU, podent gaudir de la seva utilització amb garantia de qualitat i seguretat amb el mateix procediment i credencials que al seu país d’origen.

Les xarxes finançades a través de la iniciativa WiFi4EU serán gratuïtess, no contendran publicitat i no se reculliran dades personals.

La connexió a la xarxa WiFi4EU serà molt senzilla. La Comissió Europea ha establert que el nom de la xarxa (SSID) ha de ser “WiFi4EU” i que serà el mateix a tot arreu, sent així recognoscibles a tot Europa els punts d’accés WiFi4EU. En el moment de connectar-se per primera vegada a la xarxa Wi-Fi gratuïta, l’usuari serà redirigit a una pàgina segura d’inici de sessió (portal captiu). Es pot iniciar sessió amb un simple clic. Un cop connectat a la xarxa wifi, es pot començar a navegar gratuïtament amb WiFi4EU. A més, els usuaris que es desconnectin i tornin a connectar-dins d’un període de 12 hores, no hauran de tornar a iniciar sessió.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: