Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaJoventutPina

Inaugurat el nou espai Jove a Pina

Aquest passat dimarts 27 de desembre horabaixa es va inaugurar l’Espai Jove de Pina a les instal·lacions municipals de Can Lluís. L’espai Jove suposa una remodelació en profunditat del que era l’aula d’estudi per adequar l’espai als usos adients per al jovent del poble, tot i que mantindrà usos compartits amb altres entitats de Pina.

Aquesta infraestructura és la materialització d’una proposta votada i escollida per la ciutadania de Pina als pressupostos participatius del 2021/22, un procés organitzat i gestionat per la regidora de Participació de l’Ajuntament d’Algaida, Margalida Puigserver.  

El projecte presentat i el pressupost aprovat han permès adequar l’espai, incorporant mobiliari i altres elements destinats a facilitar la trobada dels joves de Pina. Més rellevant, a més, és que el pressupost ha permès la contractació d’un servei de monitoratge destinat a dinamitzar els joves i propiciar la seva cohesió com a col·lectiu.  

Tot el procés de la creació d’aquest Espai Jove l’ha dirigit el servei de Joventut de l’ajuntament, que ha organitzat des d’abans de l’estiu successives assemblees amb els joves de Pina per concretar les seves necessitats i iniciatives, així com per decidir les primeres activitats que, de fet, ja han dut a terme. Existirà una bona coordinació amb les activitats que també organitzi el Casal de Joves d’Algaida.

M. Antònia Reinés, regidora de Joventut i Educació de l’ajuntament d’Algaida ha explicat que «la joventut ha d’estar al centre de la nostra política perquè són, avui, l’Algaida, Pina i Randa del futur.  L’Espai Jove de Pina és l’exemple també de què les iniciatives ciutadanes poden reforçar les polítiques municipals a través del procés de pressupostos participatius. Aquest local era necessari per al jovent de Pina, tradicionalment molt participatiu i que ara disposarà d’un lloc on trobar-se i continuar fent poble».

En la inauguració, organitzada pels joves amb el suport de la regidoria, s’han mostrat les instal·lacions. També s’ha presentat el logotip que representarà l’Espai jove de Pina, dissenyat per Petra Mut.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: