Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidacarreteresPinaRandaSeguretat

Presentada l’eina GEOLOC Algaida, per ajudar en les localitzacions rurals en cas d’emergència

geolocalgaidaLa sala d’actes del Casal Pere Capellà d’Algaida, ha acollit avui la presentació de l’aplicació Geoloc Mallorca en la seva versió del terme municipal d’Algaida. És una APP gratuïta que serveix per a la localització geogràfica d’ubicacions i està especialment pensada per ser utilitzada en cas d’emergència, ja que permet localitzar ubicacions ja sia pel nom del camí o pel número de parcel·la. L’aplicació també permet informar a l’usuari sobre la ubicació on està.

El creador de Geoloc Mallorca, Jordi Centro, Policia Local de Llucmajor, explica que aquesta aplicació neix “de l’estrès que pateixen els serveis d’emergències a l’hora d’ubicar llocs a zones rurals, ja que tenien problemes d’ubicació exacte. Ara amb el polígon i parcel·la ho poden ubicar de forma molt ràpida amb la qual cosa millora el temps de resposta”, afegeix Centro.

A l’acte hi assistiren representants de la Guàrdia Civil, de Protecció Civil, de la Unitat Bàsica de Salut d’Algaida, de la Brigada Municipal, de correus, Bombers de Mallorca, de la Policia Local encapçalada pel seu cap, Joan Oliver o de l’112 amb la representació de la seva subdirectora, Patricia de la Rosa.

En el decurs de l’acte, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, va destacar i agrair la tasca desinteressada de l’autor de l’aplicació perquè “d’ençà que ens interessarem per aquesta aplicació, des del primer moment ens va donar totes les facilitats i ganes de col·laborar amb nosaltres per dur-la endavant; la veritat que ha fet una feina de moltes hores, de manera totalment gratuïta i voluntariosa”.

La batlessa informà que “tots sabem el nostre municipi és un terme gros, on molta gent viu a zona de foravila i per tant, ajudarà per poder localitzar i ubicar geogràficament en situacions d’emergències ja siguin sanitàries, protecció civil, serveis policials (Policia Local, Guàrdia Civil, etc), serveis socials, serveis judicials, etc. Per altra part facilitarà als diferents serveis públics, municipals o no, com el servei de manteniment de la brigada, servei d’urbanisme o servei de correus entre d’altres”.

Secundàriament, l’aplicació pot resultar útil a dins l’àmbit privat, com empreses que s’encarreguin del manteniment de les telecomunicacions, serveis de transports de mercaderies, etc.

L’aplicació es pot descarregar tant en dispositius mòbils en android o com en IOS.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: