Dijous, novembre 30, 2023
Algaida

Un any després, arriben les ajudes pels efectes del temporal de finals del 2016 i principis del 2017

wp-1485005638929.jpgEl govern de l’Estat atorga 5,3 milions d’euros als afectats a Balears pels temporals de pluja, neu i vent del mes de desembre del 2016 i el mesos de gener i febrer del 2017. En aquell moment, s’anunciaren diverses línies d’ajudes als afectats i la Delegació de Govern recordà als consells insulars i els municipis que havien de notificar els danys per poder accedir a les subvencions.

La primera línia d’ajudes l’atorgà el Ministeri d’Agricultura i Pesca, 4,2 milions d’euros per cobrir danys i desperfectes a la costa i a les zones públiques maritimoterrestres, com, per exemple, la platja d’Estellencs o la platja de Talamanca, a Eivissa.

Posteriorment es concediren 208.000 euros a les entitats locals per obres urgents a municipis com sa Pobla, Manacor o Felanitx.

Una altra línia d’ajudes, “una de les més complicades” s’obrí el mes d’abril del 2017 per a les explotacions agràries “i es resol ara”. És una ajuda molt baixa, de 24.000 euros, per a aquelles explotacions agràries les assegurances de les quals no han cobert totes les pèrdues.

Segons la delegada del Govern, Maria Salom, l’Estat aprovà un decret de mesures urgents per pal·liar els danys el febrer del 2017. Els afectats a Balears tenien dos mesos de termini per presentar les factures. En aquell moment, Unió de Pagesos el titllà de “presa de pèl”, perquè només podien rebre ajudes els agricultors que tinguessin els cultius assegurats i haguessin sofert danys en elements no assegurables.

La quarta i darrera línia d’ajudes és per a la xarxa viària i les infraestructures presentades als municipis. 1,8 milions euros per als ajuntaments de Porreres, Campos, Algaida, Bunyola i Costitx, entre d’altres, destinats a la reparació de camins rurals o a obres i reconstruccions. “Aquesta quantitat podria augmentar perquè encara hi ha expedients pendents”, ha afegit la delegada del Govern.

“Després de molta feina de coordinació, som a la recta final de la concessió de les ajudes”, ha explicat. Així mateix, ha agraït la tasca de tots els implicats.

Aquestes ajudes era una de les reivindicacions d’Ajuntaments com els d’Algaida que havien hagut de destinar recursos a arreglar els camins públics, que s’havien fet mal bé per mor del temporal.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: