Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaParticipació ciutadanaPinaPressupostsRanda

Fins al 26 de febrer està obert el termini dels Pressupostos participatius per a l’any 2023.

L’Ajuntament d’Algaida ha iniciat, un any més, el projecte de Pressupostos Participatius com una eina d’implicació de tota la ciutadania per a decidir sobre el destí d’una part preestablerta dels recursos municipals amb l’objectiu d’aconseguir una major transparència, eficiència i eficàcia en la gestió local.

Als pressupostos participatius d’enguany l’Ajuntament hi destina 150.000 euros que es repartiran entre els tres nuclis de població, assegurant així l’execució de projectes tant a Pina i Randa com a Algaida.

Hi podran participar tots els majors de 16 anys empadronats a Algaida, Pina i Randa. Les propostes formulades han de ser d’interès general pel municipi, ser sostenibles, viables des del punt de pista tècnic i econòmic, i han de ser de competència municipal. Després de les pertinents valoracions de l’equip tècnic i de la Comissió de Participació Ciutadana, totes les propostes (tant les finalistes com les descartades per motius tècnics) es faran públiques i tan sols les que són finalistes podran ser votades.

Calendari dels Pressupostos participatius 2023:

    • Campanya informativa del 27 de gener al 12 de febrer.
    • Període per presentar les propostes: del 13 al 26 de febrer.
    • Valoració i validació tècnica de les propostes del 27 de febrer al 19 de març.
    • S’obrirà un període per a les votacions del 20 al 31 de març.
    • Retorn dels resultats: A partir del 10 d’abril.

L’Ajuntament executarà les propostes a partir del tercer trimestre de 2023. Des de l’equip de govern no s’ha volgut que ni el procés ni l’execució de les propostes es faci dins el període electoral.

Podreu fer, tant les propostes com les votacions, en format presencial a les oficines municipals i a les bústies habilitades a Pina i Randa, o telemàticament al lloc web de l’Ajuntament d’Algaida a l’apartat específic pels Pressupostos Participatius.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: