Dimarts, desembre 5, 2023
Algaida

La policia local d’Algaida se suma a la campanya de control de velocitat i alcoholèmia

IMG_6574La Policia Local d’Algaida s’ha sumat aquesta setmana a la campanya especial d’intensificació de la vigilància i conscienciació sobre el risc que suposa el consum d’alcohol i drogues en la conducció, que ha engegat la Direcció general de trànsit (DGT) en l’àmbit estatal.

Els agents del cos de seguretat local, amb el cap de la Policia Local d’Algaida, Joan Oliver al capdavant, han muntat diferents dispositius de control en diferents horaris. Per a començar, la primera cosa que fan els agents és informar el conductor del motiu del control i, seguidament, comprovar el permís de conduir, amb l’objectiu de saber si es tracta d’un conductor novell o, simplement, si té la llicència. Tot seguit el sotmet a la prova d’alcoholèmia. Cal recordar que la taxa d’alcohol en aire expirat és de 0,25 mg/l i pels novells de 0,15 mg/l. Les sancions van des dels 1.000 euros (500 amb reducció) i retirada de 6 punts del carnet de conduir.

Control de velocitat 

Per altra banda, la des de fa unes setmanes, la Policia Local d’Algaida disposa del radar mòbil de la DGT, amb el qual fa diferents controls a carrers i vies del municipi on els vehicles circulen a excessiva velocitat. En aquest sentit, Joan Oliver apunta que “hi ha carrers on hem rebut queixes de veïns per excés de velocitat i a altres hi ha hagut alguns accidents i per això és allà on més controls feim”. Aproximament, es disposa del radar 3 dies al mes i cada vegada es controlen prop de 2.000 vehicles, la majoria dels quals circulen dins els límits de velocitat permesos.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d