Dilluns, octubre 2, 2023
Algaida

CRònica del plenari del mes d’octubre

Imatge de la sessió plenària de dia 8 d’octubre de 2020

Reunits a la sala de plenaris del dijous 8 d’octubre de 2020, va tenir lloc la sessió plenària corresponent a aquest mes, la qual hi assistiren tots els regidors que com es veu a la fotografia continuaren estant escampats arreu de la sala amb motiu en compliment de les mesures de seguretat per prevenir la COVID-19.

En primer lloc es va procedir a l’aprovació de l’acta de la sessió de dia 10 de setembre de 2020 per unanimitat.

Resolucions del plenari

En primer lloc es va sotmetre a l’aprovació inicial de la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament d’Algaida de l’any 2020. Així s’amortitza la plaça de tresorer per jubilació i a més passa a estar desenvolupada per una habilitat al cos nacional, encara que de moment s’hagi convocat un borsí. Pel que fa a la policia Local, la modificació de llocs de treballs ha augmentat de 5 a 10 places de Policia Local, cosa que afavoreix la possibilitat d’augmentar la plantilla en exercicis posteriors. No implica que es faci ara ni que estiguin dotades econòmicament. La modificació s’aprovà per unanimitat.

Seguidament l’Ajuntament va aprovar per unanimitat els convenis per a la concessió de subvencions nominatives a les entitats i associacions del municipi previstes al pressupost de 2020. Ara les entitats han de presentar la documentació abans de 31 d’octubre.

Finalment i pel que fa a la depuració de saldos comptables 01/2020, l’Interventor Joan Obrador va explicar que la depuració de saldos ajudarà a reflectir de manera més clara els saldos de dubtós cobrament referits a factures, subvencions i taxes de 2008 i de 2009. Aquesta depuració no tindrà efectes a l’hora de calcular les despeses generals per a dur a terme la liquidació de l’exercici 2020 ni tampoc en el càlcul de l’estabilitat pressupostària, ja que es tracta de l’anul·lació de drets d’exercici tancats i no de l’exercici corrent. Aquesta depuració s’aprovà per unanimitat.

Control i fiscalització

En l’assabentat dels acords de la Junta de Govern Local adoptats en dates 10 i 24 de setembre de 2020 i de les resolucions d’Alcaldia adoptades des del darrer Ple ordinari, Rafel Oliver del PP va demanar pel decret 39: Concessió ajudes no tècniques dels Serveis Socials setembre a les famílies necessitades. La batlessa digué que es tracta de les famílies necessitades que se’ls concedeix una targeta de dèbit. Rafel Oliver demanà si es podria saber a quines famílies se’ls concedeix aquestes ajudes i la resposta és que si però que no es poden fer públiques.

Informació Municipal.

La batlessa del municipi Maria Antònia Mulet va informar de les següents qüestions:

 • Suspensió de la fira de Tardor: no hi haurà fira però sí que hi haurà diferents actes i activitats de caràcter cultural, entre els quals destaca la representació de “Sa Pesta 2020” de Pere Capellà els dies 24 i 25 d’octubre, a càrrec de la companyia Ovnipresents. Cal destacar que es mantén és la Mostra Gastronòmica d’Algaida que arriba a la seva XIV edició que des de fa uns anys se celebra als mateixos restaurants que hi participen.
 • Ha començat el període de pagament de tributs
 • L’Ajuntament d’Algaida a través de la Regidoria d’Educació ha adquirit 13 Chromebook que s’han cedit al CEIP Pare B. Pou per ajudar a la digitalització de l’escola i que es destinaran a famílies amb dificultats econòmiques. La compra ha costat 3600 euros. La regidoria de benestar social adquirirà targetes d’internet per tal de facilitar la connectivitat a aquestes famílies.
 • En el marc del dia 1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran, se celebrà una diada Gran Prix Sènior com la de l’any passat organitzada per Intress. Però enguany, a causa de la Covid-19, cada centre va fer l’activitat al seu poble. El CD d’Algaida quedà en el 3 lloc del seu rànquing. L’enhorabona a totes les persones participants, coordinadores i organitzadores.
 • L’Ajuntament ha posat en marxa el contracte de servei de neteja de 3 persones amb un import de 17.754,17 amb Limpiezas Mallorca del 14 de setembre al 14 de novembre de 2020 per netejar CEIP i Escoleta. Dins el programa de SOIB Reactiva, amb joves no qualificats i aturats de llarga durada, s’han contractat per dos períodes de 4 mesos a 2 persones que s’encarregaran de la neteja del curs escolar.
 • Dia 5 d’octubre se celebren la Mercè, patrona de les institucions penitenciàries. El Centre d’Inserció Social (CIS) de Palma ha distingit amb la medalla de bronze a la policia local del nostre municipi. La Policia Local d’Algaida ha estat premiada pel mèrit social penitenciari i ha recollit el guardó el Cap del cos policial; Joan Oliver. Des de Delegació de Govern valoren la tasca feta pel cos de seguretat local. “Des de fa tres anys, la Policia Local d’Algaida està col·laborant de manera eficaç amb el Servei de Gestió de Penes i Mesures Alternatives del CIS de Palma realitzant tallers de manera desinteressada que han permès executar un gran nombre de sentències.
 • El 30 de setembre es va proposar la dissolució de TIC Mallorca a 31 de desembre de 2020. Així no caldrà fer l’aportació anual de 10.000 euros, ja que aquest servei el durà el Consell de Mallorca.
 • La conselleria de Salut va recordar les mesures de salut pública de tal manera de poder garantir la festa de Tots Sants i s’ha demanat a l’empresa que facin un pla per evitar les aglomeracions. Enguany no hi haurà missa a Pina i Randa.

Precs i Preguntes.

Rafel Oliver demanà per les següents qüestions:

 • Gent que viu al carrer Amargura del carrer Campet cap al nord que ha de fer tota la volta per anar cap a Llucmajor. Demanaren si es podria concedir un ACIRE per anar cap al sud en direcció Llucmajor pel carrer Esperança. La batlessa respongué que tal com havien fet amb altres residents del carrer victòria, també se’ls remetrà una carta per tal que se’ls concedeixi un ACIRE.
 • Subvenció de les obres previstes a davant l’Ajuntament incloses de la Borsa d’Allotjament turístic. La batlessa digué que se’ls ha requerit documentació però que està concedida.
 • Quan s’obrirà la ronda? Mulet digué que es calcula que finals d’octubre principis de novembre. Aquests dies donen la darrera capa d’asfalt i després tenen 15 dies per resoldre els darrers elements.
 • Carretera Algaida – Llucmajor: La batlessa no en té notícies, però que sabia que estava dins Medi Ambient. Es faran les trucades pertinents.
 • La dissolució del TIC. La batlessa Mulet i la tinent de batlessa Margalida Puigserver explicaren que el motiu de la dissolució és que davant la fugida d’alguns Ajuntaments com Calvià i Esporles i surt més a compte la dissolució del consorci. El Consell assumeix tot l’inventari immoble i el personal. Tanmateix, s’hauran de seguir abonant algunes serveis, que seran teòricament més barats.

I sense altre pregunta més la sessió va acabar a les 20:45.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: