25 abril, 2024
AlgaidaCoronavirusTradicions

L’Ajuntament d’Algaida suspèn la tradicional fira de tardor

Era més que previsible. L’Ajuntament d’Algaida ha decidit suspendre la Fira de Tardor del municipi a causa de la situació creada per la Covid-19.

Imatge d’arxiu de la Fira d’Algaida

És costum de celebrar la Fira d’Algaida el dissabte abans de la festivitat de Sant Lluc i dura mig dia. Enguany, atesa la situació, no se celebrarà la mostra amb les parades d’artesania, productes agroalimentaris, comerç just o de caràcter mediambiental que els darrers anys caracteritzaven aquesta fira.

Així i tot durant la darrera setmana del mes d’octubre es duran a terme diferents actes i activitats de caràcter cultural, entre els quals destaca la representació de “Sa Pesta 2020” de Pere Capellà els dies 24 i 25 d’octubre.

Cal destacar que si es mantén és la Mostra Gastronòmica d’Algaida que arriba a la seva XIV edició que des de fa uns anys se celebra als mateixos restaurants que hi participen.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que “no podem celebrar la Fira de dissabte perquè es creen aglomeracions de gent i, de fet, la concurrència de gent del municipi i d’arreu de tot Mallorca és una de les característiques de la mostra. El que sí que podem fer són els actes i activitats culturals, educatives, esportives… paral·leles que cada any s’organitzen entorn de la Fira que evidentment es duran a terme seguint les mesures de prevenció pertinents”. 

En aquest sentit, “cal destacar també que tot i la situació els restaurants del municipi s’han implicat en l’organització de la Mostra Gastronòmica que sí que es podrà dur a terme”.  La batlessa afegeix que “enguany precisament tal vegada és més important que mai donar suport als restaurants, ja que són un sector molt important al municipi que s’ha vist afectat i molt perjudicat per la pandèmia”. 

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint