Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaRanda

Actes amb motiu del dia del medi ambient a Algaida

34584753_1521514177954574_3959098847703072768_nAhir Dia 5 de juny de 2018 se celebrava el Dia Mundial del Medi Ambient. Al municipi d’Algaida, són moltes les entitats, associacions i empreses que ja conviuen amb els conceptes de sostenibilitat, respecte i medi ambient com a matèries transversals.

El CEIP Pare Bartomeu Pou n’és un dels exemples més clars, amb diferents programes i activitats ambientals que duen a terme durant tot el curs escolar, com la recollida selectiva, la neteja de patis, la “patrulla verda”, Euronet 50/50, Aliments amb encant (AMPA), etc.

34322969_993695210795114_1024640469381939200_nEn la mateixa línia, des de l’Ajuntament va voler engrescar, durant aquesta diada, els veïnats del municipi sumant-se a la Campanya “Zero-Zero”, és a dir, zero emissions de CO2 i zero residus. L’Associació Comerç i Empresa d’Algaida, Pina i Randa se sumà a la campanya ZERO – ZERO aquest 5 de juny convidant als veïns que vagin a peu o en bicicleta al petit comerç i que vagin a comprar amb bosses reutilitzables o senalles.

A primera hora es va dur a terme el Trajecte “pas a pas” (ruta a l’escola sense fum), una activitat de conscienciació ambiental dirigida als infants i les famílies del CEIP Pare Bartomeu Pou i EM Flor de Murta. Amb l’ajuda de la la Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil d’Algaida es va poder fer el recorregut cap a l’escola anant a peu, en bicicleta o en patinet a l’escola.

També es va dur a terme una activitat ambiental l’Escoleta Municipal Flor de Murta. Petits Hortolans: és un recurs pedagògic, dirigit a tots els infants del centre en el qual els petits sembraran diferents planters d’hort, experimentant amb la terra, les llavors i l’aigua.

L’horabaixa fou sostenible amb una activitat de casetes de niu per ocells. La decoració d’aquestes casetes ha anat a càrrec dels joves del poble. Un cop acabades, aquestes casetes després es distribuiran pels patis del CEIP Pare Bartomeu Pou, l’Escoleta Municipal Flor de Murta i a la Plaça del poble. Activitat gratuïta organitzada per l’AMPA i el Casal dels Joves, dirigida a infants (acompanyats pels seus familiars).

Els més joves també visitaren els estudis de Titoieta Radio on varen crear frases mediambientals i enregistraren les falques publicitàries.

Aquí teniu algunes imatges dels actes.

 

Redacció essaig.cat

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: