L’Ajuntament aprova per unanimitat posar el nom del batle republicà Pere Llull Fullana a un carrer

L’Ajuntament d’Algaida ha aprovat en sessió extraordinària que el nou carrer que s’ha de recepcionar properament dugui el nom de Pere Llull Fullana (1908-1936) l’exbatle republicà represaliat i assassinat pel franquisme en el cementiri de Son Coletes de Manacor juntament amb el seu pare i el seu germà.

El vial elegit per dur el nom del fill il·lustre és el nou carrer, ja construït però no obert al costat del CEIP Pare Bartomeu Pou, a prop d’un solar que s’utilitzava com a zona d’aparcament públic. El BOIB del passat dissabte, dia 1 d’abril, publicà la decisió de dedicar aquest nou carrer al de Pere Llull Fullana. Que el termini d’exposició pública acabava el passat 4 de maig, i no es va poder aprovar en el darrer plenari ordinari.

La concessió d’aquest carrer a la figura de Pere Llull Fullana tancarà el cercle de la memòria democràtica i la restitució de la justícia de l’exbatle d’Algaida. El procés començà a 2020 amb la troballa de les restes de víctimes del franquisme en diferents fosses del cementeri de la capital del Llevant. Pocs mesos després, el mes de maig de 2021, s’identificaren les restes de l’exbatle d’Algaida. El mes de juliol, Pere Llull Fullana tornà amb tots els honors a la Casa de la Vila després de més de 80 anys de silenci i fou enterrat al cementiri municipal del seu poble “on descansa definitivament en pau”. El mes de juny de 2022, el ple de l’Ajuntament d’Algaida aprovava per unanimitat la seva proclamació com a Fill il·lustre d’Algaida en un acte carregat d’emoció.

Segons el reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament d’Algaida, els fills il.lustres tenen prioritat a l’hora de posar el nom d’un carrer. Encara que s’hagi aprovat el nom del carrer “Pere Llull Fullana (1908-1936) batle republicà”, no hi haurà col.locació de la placa fins que no hagi acabat la campanya electoral a les eleccions municipals del proper 28 de maig.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: