Dijous, setembre 28, 2023
AlgaidaEducacióInfraestructures

Al voltant de 200 persones participen en la casserolada per reivindicar que “Volem un institut”

Unes 200 persones entre grans i petits s’han manifestat avui horabaixa, acompanyats de pancartes i de casseroles, per demanar a les institucions educatives que es posi en marxa el projecte de construcció d’un nou centre educatiu de secundària a Algaida. Aquesta casserolada ha estat encapçalada per l’Associació de Families d’Alumnes d’Algaida.

La manifestació ha començat a ses Escoles i han pujat fins al solar on està previst que s’hi construeixi el nou centre educatiu.

A plaça s’ha llegit un manifest que s’ha centrat “en recordar a l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació la necessitat de construir un Institut d’Educació Secundària al municipi d’Algaida”

Segons els organitzadors cada dia uns tres-cents nins i nines del municipi es desplacen en bus des del seu poble a l’IES Llucmajor, per una carretera molt perillosa”. En el manifest es posa sobre la taula “que l’IES Llucmajor és un centre saturat, i amb el progressiu creixement de la població al municipi durant la darrera dècada, cada any que passa augmenta la preocupació de la comunitat escolar respecte a la manca de solucions aportades per l’Ajuntament en forma de solar on es pugui urbanitzar l’institut”.

Davant això, l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) d’Algaida no pot estar passiva i per aquest motiu, segons el manifest es comprometen a:

  • Insistir a l’Ajuntament en què agilitzi les gestions urbanístiques per a poder dotar de serveis el solar on està previst construir-hi el futur Institut d’Educació Secundària.
  • Seguir organitzant accions reivindicatives com aquesta mentre no es faci efectiva la cessió d’un solar urbanitzable a la Conselleria d’Educació per part de l’Ajuntament.
  • Denunciar de manera periòdica tant als mitjans de comunicació com amb actes socials la urgència de construir l’institut al nostre municipi.

L’acte ha acabat amb una mica de coca per als assistents a la caçerolada.

Cal recordar que Ajuntament d’Algaida i Conselleria d’educació signaren un protocol “per impulsar la creació d’un IES de tres línies d’educació secundària a Algaida”. Amb aquest acord, l’Ajuntament es comprometé a cedir els terrenys per a la construcció del nou centre. La zona on es preveu construir l’institut està dins un urbanitzable que encara no està desenvolupat a la zona d’Es Porrassar. Quan els propietaris duguin a terme la urbanització, el solar per equipament passarà a ser de l’Ajuntament d’Algaida que un cop es disposi dels terrenys els cedirà a la Conselleria d’Educació i Formació Professional.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: