Divendres, desembre 8, 2023
Algaida

25 anys de solidaritat, gràcies a la tasca d’Algaida Solidari

Ahir vespre a la sala polivalent d’Es Porrassar va tenir lloc la festa de celebració del 25è aniversari d’Algaida Solidari. La sala es va omplir per celebrar aquests primers 25 anys de vida i de solidaritat.

Tot va començar l’any 1998, quan l’algaidina Maria Garcies viatjà de voluntariat a Humachuco. Tornà impactada en veure les necessitats dels nins i nines del municipi del Perú. Ho contà i un grup de gent va decidir fer una rifa solidària d’una bicicleta. Aquells primers diners recaptats serviren per garantir un primer berenar abans d’anar a escola. Pocs després, posaren en marxa un sopar per a ajudar a restaurar la teulada de l’església d’Algaida, en el qual recaptaren l’equivalent a uns 18.000 €. Gràcies a aquest èxit, es constituïren en l’entitat Algaida Solidari va continuar duent a terme altres iniciatives solidàries.

Des de fa anys hi ha quatre causes a les quals Algaida Solidari fa una aportació anual: un programa de salut i nutrició infantil a Trujillo (Perú); la Fundació Campaner en la seva lluita contra el NOMA; el menjador social de la Fundació Zaqueo de Palma i les beques escolars de Ciudad Antigua, municipi de Nicaragua agermanat amb Algaida. També han col·laborat amb altres entitats i fundacions com Aldaba, Gaspar Hauser, Asmimo, Dentistas sobre Ruedas, etc

Des de l’entitat solidària algaidina han calculat que la recaptació i donació d’ajudes durant aquests 25 anys han superat els 300.000 €, gràcies al suport i a la solidaritat de tots els algaidins i algaidines.

Algaida Solidari obté bona part dels seus recursos gràcies al pa amb oli solidari anual amb rifes, la venda ambulant i així com altres iniciatives pròpies o altres ajuts procedents de l’Ajuntament d’Algaida.

A l’acte de celebració les persones representants de 13 de les organitzacions beneficiàries va servir per fer un merescut reconeixement públic a les persones que han empès i mantingut Algaida Solidari. Foren ells mateixos qui mostraren les experiències, les vivències i els canvis a millor que han tengut nombroses persones arreu del món, gràcies a la solidaritat dels algaidins i les algaidines durant aquests 25 anys. 

Redacció essaig.cat.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d