Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaRandaSeguretat

La batlessa reclamarà la reforma de la carretera cap a Llucmajor i la ronda

carretera_algaida_llucmajorEs tracta d’una de les obres que més reclamen els algaidins en els darrers temps i que passen les legislatures i no s’aproven.

Segons informava el passat dimecres Diario de Mallorca, l’Ajuntament d’Algaida demanarà la millora i adequació de la carretera que uneix el nostre municipi amb Llucmajor. La batlessa va afirmar que ‘juntament amb la Ronda de Llevant és una de les accions que esperem que durant aquesta legislatura es puguin veure realitzades’ i que recull el diari en la seva edició digital.

La batlessa justifica aquesta urgent millora perquè aquesta carretera és que la utilitzen els alumnes de secundària que han d’anar a estudir a l’institut de Llucmajor, així com també els habitants d’Algaida, Pina i Randa que tenen el PAC llucmajorer com a referència a l’hora de ser atesos a Urgències els capvespres i caps de setmana. Si això hi afegim que la carretera suporta un gran volum de trànsit provocada el gran nombre de turistes i cicloturistes que visiten el municipi, fan més que necessària una intervenció.

Pel que fa a la ronda de Llevant la batlessa també va assenyalar que espera que tots els grups municipals exigeixin la seva construcció, ja que tal com també va dir en una entrevista amb aquest noticiari ‘els ciutadans del municipi no entendrien que durant aquesta legislatura no es dugués a terme’ tant la reforma de la carretera com la circumval·lació o ronda del poble.

Finalment, posam a disposició dels nostres lectors la informació pública de reforma de la carretera d’Algaida a Llucmajor, que segons consta a la documentació pública del web del Consell tindria un pressupost de 9.323.267,04 euros. Pel que fa a la ronda d’Algaida, està prevista la revisió del Pla director sectorial de carreteres aprovat el desembre de 2009, ja ha rebut el vistiplau de la Comissió Balear de Medi Ambint té un pressupost que 3,9 milions d’euros, i segons els darrers plantejaments farà un quilòmetre i mig de llargària i tindrà 20 metres d’ample. Amb un carril per banda, també inclou un passeig per a vianants i un carril bici, i s’ha eliminat el pàrquing previst inicialment. La variant transcorrerà en trinxera, llevat del tram que passa per tres coves protegides.

No hi ha encara data prevista per dur a terme cap de les dues esperades obres.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: