Dilluns, desembre 4, 2023
Algaida

Algaida Solidari, premi Consell de Mallorca a la Solidaritat i l’Accessibilitat 2015

premialgaidasolidariEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), l’algaidina Margalida Puigserver, va presidir ahir a la nit l’acte de lliurament dels Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l’Accessibilitat 2015, que enguany han arribat a la seva vuitena edició.
En el transcurs de l’acte, que va tenir lloc al Teatre Principal de Palma i amb el qual es tancaven les celebracions de la Diada de Mallorca 2015, es va reconèixer la tasca de set persones o entitats dels àmbits dels serveis socials, la cooperació i l’accessibilitat.
L’entrega dels guardons a la qual assistiren més de 400 persones, també va comptar amb la presència del batle de Palma, José Hila; la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern, Fina Santiago; la consellera de Salut, Patricia Gómez, així com la majoria dels consellers de Consell i membres de corporacions municipals i entitats de l’illa, entre elles la batlessa d’Algaida Maria Antònia Mulet.
Durant l’acte, el president del Consell donà l’enhorabona als guardonats i va agrair la feina de totes aquelles persones que fan de Mallorca “una terra més solidària i accessible”. Ensenyat ha destacat que aquesta “és una tasca, una lluita que tots hem de compartir i fer-la nostra”, ja que des del Consell “situam en el centre del nostre afer diari les persones”.
En aquest sentit va fer referència a la col·laboració entre “la ciutadania, les institucions i l’imprescindible tercer sector”, amb els qui s’ha de treballar per aconseguir una societat més justa i igualitària.
Per la seva part, la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver va donar l’enhorabona als premiats i va agraïr la feina de totes aquelles persones, premiades o no, que treballen per aconseguir que “tothom que viu a Mallorca tengui les necessitats bàsiques cobertes”. Puigserver va posar de manifest que sense la imprescindible col·laboració de les entitats del Tercer Sector Social, la tasca de l’administració no seria completa.
En total, enguany s’han rebut 52 candidatures, de les que 7 han resultat premiades. El jurat ha decidit enguany atorgar també una menció especial al Tercer Sector Social de les Illes Balears.

En la categoria d’Accessibilitat els guardons han recaigut en José Chito i en el projecte “La teva platja, la teva amiga. Platja accessible de Cala Bona”, de l’Ajuntament de Son Servera. Pel que fa als premis de la categoria de Serveis Socials, aquests han recaigut en Mateu Llodrà, el projecte de “Pis d’Acollida. 20 anys acompanyant als privats de llibertat” de Pastoral Penitenciària i el vídeo de sensibilització sorbre la integració de la població penintenciària del GREC. En la categoria de Cooperació, els premis han estat per Koen Sevenants, fundador de l’associació Morning Tears i per l’entitat Algaida Solidari, a porposta de l’Ajuntament d’Algaida

Premi al projecte o servei desenvolupat per una entitat de caràcter no lucratiu.

L’associació Algaida Solidari, va néixer el 1999 i des de fa 15 anys es dedica a recaptar fons per a dur a terme diferents projectes sobretot en països en vies de desenvolupament. L’associació treballa a nivell local, organitzat diferents events per tal d’aconseguir els diners necessaris per destinar als diversos projectes en els que col·labora.

Així, des d’aquesta associació fa aportacions per a projectes a Perú, Níger, Burundi o Nicaragua mitjançant altres entitats com la Fundació Campaner o el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Algaida Solidari aposta per la millora de la qualitat de vida dels beneficiaris dels seus projectes, donant-lis les eines necessàries per facilitar-lis un futur amb més possibilitats. En el cas dels projectes adreçats a nins, com és el cas de Huamachuco (Perú), s’aposta sempre per l’educació i la salut dels infants.

jeronia_algaidasolidariJerònia Vanrell fou l’encarregada de llegir el discurs d’agraïment

Tancaren l’acte de lliurament de la vuitena edició dels Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat i l’Accessibilitat el Mallorca Gay Men’s Chorus. Enhorabona a tots els premiats i en especial a Algaida Solidari per la seva tasca.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: