Es posen en marxa els Premis Castellitx 2016

premiscastellitxL’Ajuntament d’Algaida amb la finalitat de promoure i divulgar la creació en els àmbits literari, musical, fotogràfic i arts plàstiques i d’incentivar els treballs d’investigació sobre el municipi, ha convocat els Premis Castellitx 2016 en les següents modalitats:  

 • XL Premi de Poesia
 • XL Premi de Narració Curta
 • XXXIX Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat)
 • XXI Premi d’Investigació
 • XV Premi de Fotografia
 • VIII Premi de Pintura 
 • IV Premi Juvenil de Narració Curta (per a joves de 14 a 17 anys)
 • II Premi Musical. 2016: Composicions per a conjunt coral

Podeu consultar les bases generals de presentació dels originals i els formats en el seu específic creat amb motiu dels Premis Castellitx 2016. Cadascuna de les modalitats dels premis està dotada amb un guardó i un premi en metal·lic de 500 euros.

 Pel que fa al calendari d’admissió dels originals és el següent:

 • Octubre, 2015: Convocatòria dels Premis Castellitx 2016
 • 1r de febrer de 2016: Finalització del termini de presentació d’obres a les modalitats de Literatura, Investigació, Fotografia i Música.
 • 15 de febrer de 2016: Exposició virtual de les obres presentades a la modalitat de Fotografia.
 • 22 de febrer de 2016: Inici del termini de presentació d’obres a la modalitat de Pintura.
 • 29 de febrer de 2016: Finalització del termini de presentació d’obres a la modalitat de Pintura.
Una mica d’Història

Els premis Castellitx compten amb una llarga trajectòria. Els Premis Castellitx, nasqueren l’any 1968, al voltant de la Festa de La Pau, el romiatge que, anualment el poble d’Algaida fa a la que fou l’antiga parròquia de Castellitx, una església de repoblament del segle XIII on s’hi venera la Mare de Déu de la Pau (segle XV). En foren els principals impulsors, entre moltes altres persones, Joan Fiol, en aquells moments batle d’Algaida, Mn. Joan Martorell, rector de la parròquia i Joan de s’Acadèmia. Al poc temps el certamen anà creixent i el 1975, la modalitat de glosat s’amplià a tothom.

No obstant això, durant els anys vuitanta el certamen literari es deixà de convocar i no fou fins al 1990 quan l’Ajuntament d’Algaida reprengué les regnes de l’organització i convocà el XIV Certamen de Poesia i Narració Curta i el XII de Poesia Popular (Glosat).  Durant els anys noranta el el concurs es diversificà i el 1996 es convocà per primera vegada el Premi d’Investigació. Però és a partir del 2002 quan prengué el format que té en l’actualitat, i l’històric Certamen Literari de Castellitx es transformà en els Premis Castellitx, i s’incorporà la modalitat de Fotografia.

Altres canvis es produiren l’any 2013 la incorporació de la modalitat Premi Juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys, amb la finalitat de promoure la creació literària entre els més joves i l’any 2015 s’han afegit dues noves convocatòries, el Premi de Pintura (que es convocava independentment a l’estiu) i el Premi Musical.

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d bloggers like this: