Algaida guanya població però perd residents d’altres nacionalitats

Algaida és un dels municipis que, degut a la seva proximitat amb Palma, guanya població. Amb les dades fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a 1 de gener de 2015, la població algaidina apuja a 5410 habitats, 56 persones més que respecte del 2014. Una altra dada curiosa és que a Algaida el 2015, hi havia més homes (2765) que dones (2645).

estadisticapoblacio2015

D’aquests 722 habitants ho són de nacionalitat estrangera, 3 ciutadans de nacionalitat estrangera menys que l’any 2014. En el nostre municipi hi viuen procedents de la UE, segons l’INE, 200 alemanys, 175 romanesos, 75 britànics, 41 búlgars, 30 francesos, 44 italians, 13 polonesos, 2 portuguesos.

Volem afegir les dades que al cens de 2011 hi havia sobre el nombre d’habitatges que hi ha en el nostre municipi. Si bé som conscients que aquestes dades són antigues i que estan desactualitzades però que serveixen de referència a les administracions públiques i entitats a l’hora de tractar el tema dels habitatges.

I a la resta de les Illes Balears?

La població de les Illes Balears s’estanca. A 1 de gener de 2015, a les Balears vivien 1.104.479 habitants (1.037 més que un any abans). La població estrangera (192.518 residents d’altres països) continua sent de les més elevades d’Espanya, però el retorn dels immigrants als seus llocs d’origen no s’atura (10.594).
La conseqüència més important és que 31 municipis de Mallorca perden població. Montuïri, Porreres i Santa Eugènia són els tres municipis dels nostre voltant que també perden població, no així Sencelles que en guanya.
Aquestes dades confirmen la tendència que cada vegada són més els estrangers que decideixen tornar als seus país d’origen, i que no només són els procedents d’Amèrica Llatina sinó també residents europeus com els alemanys o britànics.

Redaccio noticiari es saig 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.