Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidacarreteresConsell de MallorcaRetalls de premsa

El Consell renuncia a ampliar la carretera Algaida – Sencelles

Segons informa avui el diari Última Hora, el Consell de Mallorca ha decidit que l’ampliació de la carretera entre Algaida i Sencelles no s’executarà dins dels següents quatre anys.

laiar
Carretera Algaida – Sencelles per Laiar abans de les obres de reforma del ferm

Aquesta ampliació va aixecar polèmica el 2010, quan els veïns de l’antiga alqueria de Laiar van promoure que el llogaret fos declarat Bé d’Interès Cultural amb l’únic objectiu d’impedir aquella reforma. L’ampliació preveia que el traçat es mantingués al seu pas pel llogaret, i per tant que la creués. Els veïns de Laiar, en canvi, demanaven que es desviés i així poder esquivar el petit nucli. Aquest no era l’únic problema amb que compta la futura ampliació perquè els veïns de finques rústiques properes ja avisaren que no consentirien que un hipotètic nou traçat destruís paratges confrontants amb valor ambiental o que afectés a les seves propietats.

En declaracions al diari Última Hora, Mercedes Garrido, la consellera insular responsable del Departament de Carreteres, ha afirmat que el projecte “no entra” en les línies d’actuació del Consell, si bé figura al Pla de Carreteres, i per tant, ha afegit, que  “No la portarem endavant” La reforma era ambientalment «dura», en paraules de Garrido que recull el rotatiu palmesà.

El traçat actual compta amb molts revolts que el projecte que ara s’ha arxivat preveia eliminar tallant en sec. Exceptuant algunes zones en què abunden petits habitatges en rústic, el paratge que travessa la carretera s’ha conservat bé. De reformar-se, el seu impacte seria considerable.

No obstant això, el març de l’any passat a la carretera entre Palma i Sencelles (Ma – 3110) s’hi varen dur a terme unes obres de reforç del ferm i de nova senyalització, que tot i no ser una carretera estreta i amb corbes, si que s’eliminaren els clots que dificultaven la circulació per aquesta via.

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: