Dimecres, desembre 6, 2023
Algaida

Una 40 d’algaidins han participat a la pujada a LLuc des de la part forana

La XXXVII Pujada a Lluc a peu de la Part Forana ha tengut lloc la nit del 10 a l’11 de setembre i hi han participen 45 municipis, entre ells Algaida, en una activitat inclosa dins les activitats al voltant de la Diada de Mallorca. “Les pujades a Lluc a peu de Mallorca són un esdeveniment sociocultural molt arrelat en la nostra societat i per aquest motiu el Consell ha procurat donar el seu suport per a poder seguir fent-les per molts anys. Perquè són una expressió de mallorquinitat i d’unió de molts municipis de l’illa.” va declarar Jesús Jurado, vicepresident del Consell de Mallorca durant la presentació.

agenda-xxxvii-pujada-lluc-set2016Enguany la pujada a Lluc ha compta amb l’actualització del reglament de seguretat per tal d’evitar incidents. Per aquest motiu, tothom que hi ha participat estava obligat a dur guardapits reflectants homologats i la instal•lació de l’aplicació My112 al mòbil.

Llorenç Gelabert, el nou president de l’Associació d’Antics Blavets ha agraït la involucració del Consell de Mallorca i a BMN Sa nostra i Seguros Caser que hagin patrocinat aquesta trobada que ja fa 37 anys que se celebra i que engloba l’esport, l’espiritualitat, la cultura, el patrimoni i el patriotisme. També ha volgut agrair la participació de forma desinteressada del dissenyador pobler, Joan Pascual, que ha fet el cartell d’enguany.

L’ofrena dels peregrins d’Algaida, Pina i Randa, entorn a una quarantena (10 des d’Algaida i 30 des d’Inca), presideix l’altar a la missa dels pelegrins.

Adjuntam algunes fotografies cedides per Miquela Dantí, Guillem Rapinya i Bernat Sureda.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d