Dimecres, novembre 29, 2023
FestesPinaSolidaritatTradicions

Resultats de la IV cursa Sants Metges de Pina a benefici de Dentistes sobre rodes

Avui ha tengut lloc la IV Cursa “Els Sants Metges” de Pina, a benefici de Dentistes sobre Rodes. L’esdeveniment esportiu-solidari, organitzat per CofPina Associació, ha comptat amb la participació de gairebé 200 persones i ha aconseguit recaptar 1.200 euros que, al costat dels 120 euros de la paella solidària celebrada aquest migdia, es destinaran íntegrament a Dentistes sobre Rodes.

L’ONG Dentistes sobre Rodes (DSR) és una associació sense ànim de lucre formada per dentistes, professionals de la salut i voluntaris d’altres àmbits. Creada l’any 2006, la seva principal finalitat és desenvolupar projectes de salut bucodental en zones del planeta que no disposen de serveis odontològics.

A hores d’ara DSR centra la seva activitat a Mallorca -a través de la Clínica Dental Solidària Coloma Vidal i les xerrades de sensibilització en centres educatius de la Illa- i en Missirah (Senegal), on desenvolupa el ‘Projecte Adama’ de promoció de la salut .

Clinica dental solidària Coloma Vidal.

A la fi de 2014 Dentistes sobre Rodes va obrir les portes de la Clínica Dental Solidària Coloma Vidal per tal de donar resposta a les múltiples demandes d’ajuda que l’entitat rebia de gent de Mallorca que no podia pagar-se els serveis d’un odontòleg.

“Només l’any any passat vam realitzar un total de 1.222 visites a 369 pacients derivats dels ajuntaments i les entitats socials que tenen subscrit el corresponent conveni amb Dentistes sobre Rodes”, ha detallat el president de l’ONG, alhora que ha afegit que fins de moment la clínica ha rebut més de 1.100 derivacions.

Actualment la Clínica Dental Solidària Coloma Vidal té una llista d’espera de gairebé tres mesos. Per tal de reduir-la, l’ONG busca fons per poder obrir un segon gabinet i atendre així a més gent.

Des Dentistes sobre Rodes volen agrair a CofPina aquesta donació de 1.320 euros, que destinarem a la nostra Clínica Dental Solidària Coloma Vidal, a la qual atenem a persones en situació de vulnerabilitat de pràcticament tots els municipis Mallorca.

Enhorabona a tots els participants. Les fotos dels guanyadors son de na Xisca Vallespir.

Redacció noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: