Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEconomiaParticipació ciutadanaPinaPressupostsRanda

Unes 30 persones assisteixen a la reunió dels pressupostos participatius 2017

Una trentena de persones assistiren a la reunió preparatòria per posar en marxa els pressupostos participatius de l’any 2017, sota el lema Per una Algaida plural. L’acte començà amb la presentació dels resultats de les pressupostos participatius de l’any anterior, xifrats en 475.000 euros invertits en 32 projectes.

img_5490

La batlessa Maria Antònia Mulet inicià la reunió fent pedagogia sobre allò que és un pressupost municipal. Per a l’any 2017 es preveu que siguin una mica inferior al pressupost de 2016 que apujava a 3.780.914,81 euros. Segons Mulet les prioritats de l’any que ve són el benestar social (amb la introducció de les clàusules socials, la millora del reforç escolar, l’estalvi energètic i la participació ciutadana.

La subvenció de 156.000 euros del Consell de Mallorca en el marc de l’antic pla d’obres i serveis es destinarà a l’ampliació de la biblioteca municipal i amb una ajuda d’inversions sostenibles que es posarà en marxa de les pluvials de la zona de la Ribera, Metge Verger i camí de s’Estació, amb un pressupost que supera els 300.000 euros.

De la valoració de les propostes de l’any 2016, la batlessa en fan una valoració positiva. De les 36 propostes, se n’admeteren 20 i se n’han executades 8 i resta pendent l’execució de l’embelliment de l’entrada de Pina en què l’Ajuntament anuncia que se licitarà per novembre. En total s’han d’executar aquest 2016 uns 108.000 euros, una quantitat similar a la que es vol invertir de cara a l’any que bé, tot i que des de l’Ajuntament no s’ha pogut donar una xifra definitiva.

El calendari es el següent:

  • Del 4 al 16 d’octubre es podran fer propostes en paper o online
  • Del 28 d’octubre al 2 de novembre es podran votar les propostes
  • Dia 17 de novembre es presenta al pressupost a comissió informativa.
  • Dia 18 de novembre hi haurà informació als ciutadans
  • Dia 24 de novembre hi haurà plenari extraordinari per aprovació inicial.

Les novetats d’enguany a més de la creació de la comissió de participació ciutadana, destaca que l’Ajuntament ha decidit que s’executin projectes als tres nuclis i que se facin tres propostes des de l’Ajuntament sorgides des del consens amb els tres partits polítics presents a l’Ajuntament (PSOE, PP i Més per Algaida, Pina i Randa).

La regidora de participació ciutadana, Catalina Maria Fullana Abrines, fa una crida a fer pinya com a col.lectiu per tal de presentar propostes als pressuposts participatius, tot recordant l’èxit dels pares que l’any passat feren per aconseguir millores a l’escoleta municipal.

Alguns dels ciutadans que hi participaren l’any passat s’han estranyat que la participació sigui tan baixa tenint en compte que son els mateixos ciutadans els qui fan les propostes i trien les que volen que se facin. Apunten que potser sigui pel desinterès d’alguns ciutadans o que potser hi hagi alguns problemes de què aquesta informació arribi a la ciutadania.

La regidora va fer una crida també a que els ciutadans s’involucrin en la comissió de participació ciutadana, la propera reunió de la qual serà el proper dimarts 18 d’octubre a les 19 hores a l’Ajuntament d’Algaida.

El proper dimecres a Pina i el divendres a Randa, es repetiran aquestes reunions a les dues localitats del municipi. Des d’es Saig feim una crida a la participació ciutadana i animam a algadins, piners i randins a presentar propostes i a votar-les.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: