Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaCuraRandaTradicions

El pancaritat de Gràcia es trasllada a Cura a causa del tancament del Santuari.

collage_graciaEl tancament indefinit del santuari de Gràcia el passat mes de gener pel perill d’enfonsament d’una part de l’esplanada, obligarà a traslladar el Pancaritat al santuari de Cura, al terme municipal d’Algaida. Aquest se celebrarà el diumenge de l’Àngel aquest proper 23 d’abril.

Aquest canvi suposarà per als veïns de Llucmajor recuperar un antic costum que es va perdre el 1995, ja que només fa 22 anys que els llucmajorers pujaven a Gràcia per celebrar el Diumenge de l’Àngel.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor, Adelina Gutiérrez, explica que «el punt de trobada serà al voltant de les 9 hores a la Plaça d’Espanya on hi haurà els gegants que seran portats pels Geganters de Llucmajors acompanyats pels Xeremiers de sa Marina ».

Un cop al santuari es durà a terme la celebració de l’Eucaristia on s’interpretarà el Ball de l’Oferta per part de les agrupacions de boleros de Llucmajor. Adelina Gutiérrez afegeix que el canvi no és res de nou ja que «fa 22 anys es va deixar d’anar a Cura i ara es reprendran les tradicions d’antany».

El programa d’actes conclourà a les 14 hores amb el dinar de pa i taleca al mateix Santuari de Cura.

El santuari tancat de manera indefinida

L’emblemàtic Santuari de Gràcia roman tancat des de finals del passat mes de gener, arran de les intenses pluges que van provocar la caiguda de part de l’aparcament. No serà reobert fins que es garanteixi la segureta, ja que el risc de nous despreniments és evident. Una tanca-protecció metàl·lica impedeix el pas i s’adverteix que hi ha videovigilància.

Des de la Parròquia de Llucmajor, el seu rector Eugeni Rodríguez afirma haver demanat tres pressupostos a tres empreses, però ja saben que aquesta reparació pot ser molt costosa. Sigui quin sigui el preu que finalment s’aprovi, la parròquia té previst demanar ajudes al consistori llucmajorer, Consell de Mallorca i Govern balear.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: