Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaFestesSeguretat

Algaida s’adhereix a les campanyes contra les agressions sexistes i el consum abusiu d’alcohol

Algaida mostra el seu compromís per unes festes saludables, responsables i fora d’agressions sexistes. En el programa de festes de Sant Jaume es poden veure una sèrie de logotips d’aquestes campanyes, de les quals l’Ajuntament en vol fer partícep a tots els qui venen o gaudeixen de les festes

estiu_banner_240X480.gifNo siguis ase, campanya per a la prevenció del consum abusiu d’alcohol

Des del Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), aquest 2017 es continua amb la campanya de sensibilització #nosiguisase per tal de conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars de les Illes Balears, enviant missatges preventius a totes aquelles persones que hi participaran i les gaudiran.

Disfrutau del ball, de la música, de les nostres costums i recordau que en els espais on es consumeixi alcohol (revetlles, concerts,…) cal tenir en compte unes recomanacions bàsiques per tal de fer de la festa un moment de diversió i procurant reduir possibles males experiències. Per aquelles persones que consumeixen alcohol, uns breus consells:

 • Abans de sortir, pensa quina nit t’espera i com vols que acabi.
 • Organitza la tornada. Si beus alcohol no condueixis, cerca una alternativa
 • Sopa bé abans de sortir “posa paret”.
 • Evita l’alcohol si prens medicació, estàs embarassada o pateixes qualque malaltia.
 • Recorda: No es pot vendre ni donar alcohol als menors de 18 anys.
 • Sigues model per als més joves.
 • Si no vols, no has de beure alcohol.
 • Si beus alcohol, fes-ho lentament i alternant-ho amb refrescs o aigua.
 • Les begudes “de garrafó” són de menor qualitat i poden ser més perjudicials.
 • Mesclar alcohol amb altres drogues multiplica els riscos.
 • Si qualque persona no es troba bé no la deixis sola. Crida al 112.
 • L’alcohol genera desinhibició, augmentant la probabilitat de conflictes.
 • Si t’enrotlles, fes el cap viu!. Utilitza condons!
 • Cuida l’espai o el poble que t’acull; no l’embrutis i respecta el descans dels veïnats.

I el més important: està prohibida la venda d’alcohol als menors d’edat. L’Ajuntament recorda que farà complir la normativa específica sobre aquesta qüestió, tal i com va fer a les festes de Pina

Campanya No i Punt! contra les agressions sexistes a les festes

La Direcció Insular d’Igualtat, dins el Departament de Participació Ciutadana i Presidència, ha posat en marxa la campanya No i Punt! contra les agressions sexistes i té com un dels seus objectius promoure que els espais d’oci siguin espais igualitaris, segurs i de gaudi tant per homes com per dones, lliures d’agressions sexistes, sexuals i homòfobes.  La campanya engloba la presència de banderoles amb missatges de la campanya, a la balconada de l’ajuntament i també al programa de les fetes.

algaida_noipunt

La problemàtica de les agressions sexistes i sexuals patides per dones a les festes populars és ja prou coneguda, atès que el seu caràcter multitudinari i l’ús sovint abusiu d’alcohol i altres substàncies fan que augmentin les conductes rebutjables, que van des d’un tracte poc respectuós fins a violacions. Totes elles són conductes absolutament inadmissibles que no es poden normalitzar i que dicten als poders públics l’obligació d’intervenir.

Enguany, el Consell vol donar una passa més, per a la qual cosa planteja una campanya més àmplia amb diferents actuacions que assegurin una major sensibilització i l’avanç en la prevenció d’aquests tipus d’agressions al voltant de les festes populars a Mallorca.

Podeu accedir al protocol d’actuació proposat per la campanya.

Avui, Dissabte de Gramola

Avui a partir de les 23:30 hores, el poble s’omplirà de joves que vendran a gaudir de la música que ofereixen Febre de Ball i Lost Time Music.

Des d’es Saig demanam a tots els joves, del poble i visitants, que participin de la festa amb respecte a totes les persones i al lloc on es desenvolupen les festes, que és la zona de plaça. Al carrer Pare Bartomeu Pou, devora plaça s’hi han ubicat dos banys. Utilitzau-los, i no embruetu els carrers dels voltants. Pensau que no us agradaria que us ho fessin a ca vostra. Ah i gaudiu de la festa!!!!

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d