Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCulturaLlenguaPinaRanda

Tomeu Penya, Premi Santa Anneta 2017 per la seva contribució a la música en català

IMG_0245El Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXIV Premi Santa Anneta al cantautor mallorquí Tomeu Penya per la seva contribució a la música cantada en català.

Amb aquesta distinció es valora la feina feta per Tomeu Penya per la difusió i popularització de la llengua catalana en l’àmbit musical. Amb el guardó, Titoieta Ràdio destaca la importància d’usar la nostra llengua en contextos diversos i de forma normalitzada.

Bartomeu Nicolau i Morlà va néixer a Vilafranca de Bonany el 22 de març de 1949. Des dels 15 anys es dedica al món de la música. L’any 1980 va treure el seu primer disc Cant a la vila i des de llavors ha editat més de 25 discos. Ha cantat majoritàriament en català, defensant amb les seves lletres els costums, la cultura, la llengua i el territori de Mallorca. Ho ha fet sempre des d’un punt de vista particular, arrelat al poble, i ha estat sens dubte el cantat més popular i un dels personatges claus de Mallorca dels darrers 50 anys.

Sense pretensions i amb la forma de fer de la gent senzilla que estima ca seva, s’ha convertit en ambaixador de les illes arreu de tot el territori de parla catalana. A vegades des del sentit de l’humor i d’altres tendrament ha sabut cantar a Mallorca i a l’amor. Amb un estil molt variat i tractant diferents temes ha aconseguit arribar a un públic divers i de totes les edats.

IMG_1962El Premi Santa Anneta es lliurarà dimarts 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 23.00 hores a la plaça d’Algaida, abans del concert que oferirà l’artista juntament amb el grup Géminis, organitzat per l’Ajuntament d’Algaida i que posa fi a les festes de Sant Jaume 2017.

Un premi amb trajectòria

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: Biel Majoral, Miquel Cardell, El Temps, l’ACIC, els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar, el GOB, Aula Cultural, l’Associació Voltor, VilaWeb, el Projecte Alcover, TVE a les Balears, Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, Acorar, l’Editorial Moll, la Plataforma Crida, el diari ARA i Unió de Pagesos de Mallorca.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: