Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaCulturaLlenguaPinaRanda

La Biblioteca i els tallers de lectura, Premi ‘Bones Pràctiques’ de Lectura Fàcil 2017

El projecte de lectura impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida a través de la Biblioteca Municipal, ha rebut el premi estatal denominat “Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 2017”, que atorga anualment l’associació del mateix nom, pel foment de l’hàbit lector. Aquest premi reconeix qualsevol iniciativa amb èxit que promogui la lectura, el coneixement o la inclusió social a través dels llibres i materials de Lectura Fàcil. També l’adaptació de textos per fer la comunicació més clara i accessible a tothom.

A Algaida hi ha hagut 4 clubs de lectura: padrins, nins, adults i aprenents de català.

A Algaida, durant el curs 2016-2017, les persones integrants dels 4 clubs de lectura del poble (el de padrins, el de nins, el d’adults i el d’aprenents de català) han llegit a la ràdio municipal, Titoieta ràdio (108.0 FM),  el Llibre de les bèsties de Ramon Llull, adaptat a Lectura Fàcil per Illa edicions. Han estat 35 lectors que han fet una lectura teatralitzada a la ràdio, i creat un CD que deixa constància de la feina ben feta.

El projecte ha aconseguit destacar entre totes les Bones Pràctiques realitzades a altres biblioteques estatals, i aconseguir el Primer Premi.

El Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil 

Cada any es premien entitats, escoles i institucions que fomenten l’hàbit lector. L’objectiu és fer créixer el nombre de lectors que s’acosten a les biblioteques, i posar la lectura a l’abast de tothom.

Un jurat valora aquelles iniciatives i entitats que s’han mostrat actives en el foment de la lectura, la dinamització lectora i l’accessibilitat informativa, i les premia amb un lot de llibres LF.

El coneixement d’aquest premi va tenir lloc ahir 12 de desembre al Museu Marítim de Barcelona, en un acte que va incloure un taller gratuït sobre com crear i dinamitzar un club de Lectura Fàcil.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: