Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Es mantenen els resultats a l’Ajuntament d’Algaida amb victòria del PSOE a totes les eleccions

Notícia actualitzada i completada el dijous 30 de maig de 2019

Ahir va tenir el superdiumenge electoral a Algaida i havia nervis per veure com acabarien els resultats de l’Ajuntament d’Algaida i de la resta d’institucions de les Illes Balears.

Anem a pams. Pel que fa a les eleccions municipals es mantenen els mateixos resultats que fa quatre anys. Ha tornat a guanyar el PSIB a totes les taules excepte una amb 1145 vots i mantenint 6 regidors. La segona força és el PP d’Algaida amb 794 vots que manté 4 regidors i que va guanyar a una taula electoral per poc marge respecte del PSOE. Finalment Més per Algaida obté 659 vots i conserva els 3 regidors.

Malgrat el manteniment dels resultats, ahir a les eleccions municipals no foren del tot alegries. El PSOE augmenta llegurament els suports. El Partit Popular es recupera lleugerament però perd suports en el seu antic feu que és Pina. I Més per Algaida, Pina i Randa veu com perd part dels suports d’aquests quatre i no rendibilitza ni l’acord programàtic ni la ruptura d’aquest, ni tampoc la visibilitat en el Consell de Mallorca com a presidenta de l’IMAS.

Si hi ha pacte o no ho sabrem el proper dissabte 15 de juny, dia que s’establirà legalment el nou Ajuntament.

I que ha passat a la resta d’institucions?

A les eleccions al Consell de Mallorca i al Parlament de les Illes Balears s’observa la tendència de victòria del PSOE en ambdues institucions i la pèrdua de presència tant de Partit Popular com de Més per Mallorca, més acusada en el primer cas que en el segon. També Podem perd força. Només el PSOE rendibilitza l’acció de govern, perquè tant Més com Podem perden representació i han rebut un cert càstig en els resultats electorals, ja que cap dels dos capitalitzen l’acció de govern en el Consell ambdós partits i en el govern en els cas dels ecosobiranistes. Al PSOE que aquesta vegada no presentassin candidats del municipi en posicions de sortida no els hi han passat factura, ja que ha continuat sent el partit més votat a Algaida a totes les eleccions.

No obstant això, sembla que serà possible repetir els pactes de govern tant al Parlament de les Illes Balears com al Consell. Clicau a les imatges per ampliar els resultats.

Pel que fa al Parlament europeu, i després de que la web oficial hagi actualitzat els resultats, hem modificat la infografia amb els corresponents resultats. Demanam disculpes per la informació errònia publicada en aquesta mateixa notícia.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: