Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaCulturaLlengua

Titoieta Ràdio atorga el XXVI Premi Santa Anneta a Joves de Mallorca per la Llengua

El Centre Cultural d’Algaida, entitat promotora de Titoieta Ràdio, ha decidit atorgar el XXVI Premi Santa Anneta a l’associació juvenil de defensa de la llengua catalana per la seva contribució a la difusió de la nostra llengua entre els més joves.

Amb aquesta distinció es valora la feina feta per Joves de Mallorca per la Llengua per la normalització lingüística, l’associacionisme i la interculturalitat. Amb el guardó, Titoieta Ràdio destaca la importància de combinar el caràcter lúdic i reivindicatiu per defensar la nostra cultura.

L’associació, formada íntegrament per joves i per a joves ha desenvolupat des del seu inici activitats diverses que han arribat a nombrosa població. El 1995 posaren en marxa el popular Correllengua omplint els camins, carrers i pobles de Mallorca de persones de totes les edats portant la flama de la llengua.

Una altra de les activitats amb més impacte ha estat l’Acampallengua, on la joventut de la nostra illa s’ha arreplegat entorn a activitats culturals, musicals i reivindicatives amb el nexe comú de l’ús del català.

També destaca l’organització del Rock’n’Llengua que ha duit a Mallorca algunes de les principals figures de la música en català i del Concurs de Música Jove que es va fer des de 2002 al 2008.

Els valors de Joves de Mallorca per la Llengua han estat durant aquest 25 anys imprescindibles i ho segueixen essent per a la societat del segle XXI. L’associacionisme, la interculturalitat, l’autoorganització, la implicació del joves, la participació igualitària de dones i homes són bàsiques per mantenir una societat participativa i responsable.

Amb la feina d’aquests anys, Joves de Mallorca per la llengua ha aconseguit incorporar a la lluita per la nostra llengua a noves generacions de mallorquins sense que importàs el seu lloc d’origen i també ha ajudat a renovar el discurs del moviment per la normalització del català a les Balears.

El Premi Santa Anneta es lliurarà divendres 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, a les 20.00 hores al Casal Pere Capellà d’Algaida. L’acte comptarà amb l’actuació del grup Cabot.

En anteriors edicions, han estat premiats amb el Santa Anneta: Biel Majoral, Miquel Cardell, El Temps, l’ACIC, els Cossiers d’Algaida, la discogràfica BLAU, la pel·lícula El Mar, el GOB, Aula Cultural, l’Associació Voltor, VilaWeb, el Projecte Alcover, TVE a les Balears, Cucorba, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació Trenta-1, el grup editorial Enderrock, els treballadors de RTV de Mallorca, Acorar, l’Editorial Moll, la Plataforma Crida, els diaris ARA, Unió de Pagesos de Mallorca, Tomeu Penya i Miquel Brunet.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: