Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaFestesPinaTradicions

Crònica i Fotogaleria de la XXXI Rua d’Algaida i la Rueta de Pina 2020

Com és habital des de fa 31 anys, Algaida va tornar a celebrar el dissabte després del dijous llarder la seva tradicional Rua. El mateix dijous, l’escola ja havia fet una rueta el matí i havien penjat en Cames Tortes al balcó del despatx de la batlessa.

El dissabte horabaixa, amb sol i bon temps i sense gaire fred, des de les 16 hores les diferents comparses s’anaren concentrant en el carrer Pare Bartomeu Pou. Mentre s’anaven col·locant, els membres dels jurat de la Rua format per les diferents entitats i associacions del poble, anaven fixant-se en les carrosses i les comparses per tal de poder puntuar. A continuació us deixam amb la galeria.

Just després els disfressats feren el tradicional quadrat, amb la incorporació de la comitiva d’en Camestortes, pels carrers de Sant Joan, Migdia, d’Amargura, de la Unió, de la Roca i de s’Aigua. En total han participat més de 350 persones formant part de 13 comparses.

Després es feu l’entrega dels premis a tots els participants i als guanyadors que foren el grup de les Matrioskas.

Una vegada conclosa la rua, com és Tradició els comediants d’Algaida varen interpretar el judici a en Cames Tortes Tortes, una tradició del carnaval algaidí. Enguany, s’han intercanviat alguns papers, hi han incorporat nous actors i han tocat més temes que han afectat al nostre poble: és el cas del retard amb l’execució de les obres de la ronda de circumval·lació, problemes amb els camins i la il·luminació, els coets i els cans, etc. Una representació que ha recuperat l’esperit crític dels darrers anys que tenia la mascarada. Seguidament, tingué lloc la sortida de la comitiva fúnebre formada per la Banda de Música d’Algaida, pels familiars d’en Camestortes i tota la gent se va afegir al dol.

Després de la representació, festa jove fins ben tard amb molta gent que gaudi de la carpa instal·lada a sa plaça.

L’endemà diumenge es dugué a terme la rueta a Pina amb la desfilada de disfresses amb l’actuació de Centimets & Family Band i berenar per a tots aquells que vinguin disfressats.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: